• 瀏覽: 19,221
  • 回覆: 239
  • 追帖: 7
係明智嘅投資者, 都會將錢投資落有前途, 有機會嘅地方啦。

英國脫咗歐, 加上疫情又係歐洲之冠, 令到英國經濟衰到貼地, 再加上蘇格蘭, 北愛爾蘭等蠢蠢欲動搞獨立, 咁多不利因素, 唔蝕死你已經要還得神落, 仲未計英國當地嘅種族歧視, 同埋日漸高漲嘅反亞裔情緒。

呢個係每一個香港人都應該要思考o既問題:

香港可以冇壹傳媒;
定係可以冇TVB?

(改編自電影"寒戰"對白)
熱賣及精選
引用:
原帖由 JessePinkman 於 2021-3-4 12:28 PM 發表

英國樓點解唔識升?你睇乜嘢 index?Halifax 係咁的:

其實都係跟通脹升 升幅比較大灣區同香港就差得多 英國仲要稅重 唔值得投資

引用:
原帖由 wongd18 於 2021-3-4 02:23 PM 發表

其實都係跟通脹升 升幅比較大灣區同香港就差得多 英國仲要稅重 唔值得投資
英國買樓稅有幾重?據我所知佢地過去一年通脹無 5.4%,香港過去一年升幾多?

大灣

引用:
原帖由 JessePinkman 於 2021-3-4 02:24 PM 發表

英國買樓稅有幾重?據我所知佢地過去一年通脹無 5.4%,香港過去一年升幾多?

淨係睇今年英國樓係幾好 只係因為英國政府放水 但係睇返近10-20年走勢 減返通脹真係唔算升

入息稅最少抽20% 增值稅又18% 冇免稅額硬食

錢太少了,留番食飯啦

黃X最好都系買英國樓啦,最好移民埋過去,最緊要政治正確
買大灣區樓 攞錢去投資自己嘅敵對國家 幾咁無謂呢

如果係留比個仔既話英國樓會好啲 同埋1月個陣英國政府宣布話Leasehold物業之後會免地租 覺得都有得諗👀

是否能收到樓都成問題。

引用:
原帖由 deandeantay 於 3-3-2021 12:12 發表

錢唔太多,得200萬左右
想做下投資,同埋會等過幾年阿仔過去英國讀大學

倫敦盤有agency可以做埋租務,之後等阿仔讀大學就留返比佢住,大個左就等佢供
大灣區問過可以直接買到個市區單位,所以唔洗煩之後又要點供。不過唔太知邊d agency好,同埋怕以後香港全歸中國之後,深圳就冇人租

大家覺得點?
定係買返香港盤好?但我又怕之後真係唔會再升...
C hing 你得200萬深圳是無可能一炮過付要供,
但系倫敦外圍細單位可不用供.
做買賣的sales是最不能信.

曱甴就買陰國樓

英國脫歐之後,倫敦已經俾歐萌解除歐洲金融中心地,因為英國不再係歐萌國家,無理由個金融春袋俾你揸住,新嘅歐洲金融中心已係荷蘭Amsterdam,今年1月起倫交所成交額仲要比荷蘭超越,1日得600幾億港紙,中長期睇脫歐英國已玩完,有錢嘅一定係買大灣,再有錢嘅一定係買廣深港,荷蘭未研究過唔敢俾意見。

本人所有發言及發表的文章,不構成任何投資的邀約或建議!!!一切言論並不構成要約、招攬或邀請、誘使、任何不論種類或形式之申述或訂立任何建議及推薦,如因相關言論招致損失,概與本人無涉
英國盤,大灣區我只係諗起之前東張西望有班香港人買左樓花收唔到樓,求助無援⋯⋯ 血本無歸

200萬買個香港350幾萬個樓,供6000左右,收租12000左右,一個月仲有5000袋,一年6萬,收幾年租20-30萬,到時仔出去讀大學又有首期,讀完返黎又有樓.幾好啊.

引用:
原帖由 messilovecr7 於 2021-3-4 04:57 AM 發表

怕以後香港全歸中國之后,深圳就冇人租, 這是什麼意思? 香港一向都是中國管的,送孩子去外國接受西方式洗腦教育再回香港當暴徒我可不要,一就全家移民英國,永不回來,要不就留在中國念書,好好的當一個中國人
應該同高官一樣全家移民英國

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]