• 瀏覽: 19,283
  • 回覆: 239
  • 追帖: 7
引用:
原帖由 wongd18 於 2021-3-3 10:38 PM 發表

一定係大灣區 未來地球既中心 英國樓唔識升 升咗都有資產增值稅 得個桔
英國樓點解唔識升?你睇乜嘢 index?Halifax 係咁的:

熱賣及精選
引用:
原帖由 一片天 於 2021-3-4 01:03 AM 發表

未來幾年倫敦樓價都唔會點起,無乜投資價值。
你知唔知倫敦幾大?稍為外圍嘅樓價升到癲。

去大灣區啦

引用:
原帖由 心水清 於 2021-3-4 09:43 AM 發表

倫敦興旺度比香港一個荃灣區差唔多,總括英國成個國家同香港先有得比。所以香港先咁貴。

你去感受就知。
如心廣場係咪即係 The Shard?
楊屋道街市即係 Borough Market 定 Brick Lane?
荃灣公園係 Hyde Park 定 St. James Park?

引用:
原帖由 panthercww 於 2021-3-4 01:27 AM 發表

係呀!但係個仔點都要去倫敦讀大學,唔通去大彎區讀呀。大彎區僅係炒樓啦。🤑🤑🤑🤑
你唔知價,鄰居已經攪掂移民去英國,佢話早一個月都仲有2百萬幾既,依家升到3百幾

引用:
原帖由 edbe 於 2021-3-4 11:24 AM 發表

大灣區
買英國樓交稅都交窮你
英國買樓交乜嘢稅?SDLT holiday extended to end of June for homes under £500k.

引用:
原帖由 deandeantay 於 2021-3-3 12:12 PM 發表

錢唔太多,得200萬左右
想做下投資,同埋會等過幾年阿仔過去英國讀大學

倫敦盤有agency可以做埋租務,之後等阿仔讀大學就留返比佢住,大個左就等佢供
大灣區問過可以直接買到個市區單位,所以唔洗煩之後又要點供。不過唔太知邊d agency好,同埋怕以後香港全歸中國之後,深圳就冇人租

大家覺得點?
定係買返香港盤好?但我又怕之後真係唔會再升...
如果你 倫敦盤真係買到 一定選 倫敦LA 冇可比性

引用:
原帖由 deandeantay 於 2021-3-3 12:12 PM 發表

錢唔太多,得200萬左右
想做下投資,同埋會等過幾年阿仔過去英國讀大學

倫敦盤有agency可以做埋租務,之後等阿仔讀大學就留返比佢住,大個左就等佢供
大灣區問過可以直接買到個市區單位,所以唔洗煩之後又要點供。不過唔太知邊d agency好,同埋怕以後香港全歸中國之後,深圳就冇人租

大家覺得點?
定係買返香港盤好?但我又怕之後真係唔會再升...
李生話: 衹會投資在有法治地方

引用:
原帖由 JessePinkman 於 2021-3-4 12:50 PM 發表

英國買樓交乜嘢稅?SDLT holiday extended to end of June for homes under £500k.
Stamp Duty Land Tax / Value Added Tax / Council Tax / Income Tax / Capital Gains Tax / Inheritance Tax

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯
引用:
原帖由 JessePinkman 於 2021-3-4 12:46 PM 發表

如心廣場係咪即係 The Shard?
楊屋道街市即係 Borough Market 定 Brick Lane?
荃灣公園係 Hyde Park 定 St. James Park?
可以咁講,只係地方大,其它跟本就係落後。

[size=1.5]我恨我痴心

與君相聚倍溫馨,
時刻懷念四年情;
人生何處不相逢,
只嘆無情勝有情。
梗係大灣區,阿爺話中國人已經脫貧,即係冇窮人只有越嚟越富有,樓價只會有升冇跌,你唔買遲啲只會望住個價升

引用:
原帖由 edbe 於 2021-3-4 01:08 PM 發表

Stamp Duty Land Tax / Value Added Tax / Council Tax / Income Tax / Capital Gains Tax / Inheritance Tax
SDLT 五十萬磅以下豁免到六月。

Council Tax 租客負責。

買樓比乜嘢 Value Added Tax / Income Tax / Capital Gains Tax / Inheritance Tax?

快去倫敦買唔好執輸呀,可以令閣下夢想更快幻滅

好緊要搵個好agent 唔好俾人呃

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]