• 瀏覽: 25,348
  • 回覆: 356
  • 追帖: 6
淨係識抽大熱門分乜L野享?
寫自傳認屎認屁叫分享?
分乜L野享呀?

熱賣及精選
引用:
原帖由 alanlee818 於 2021-3-3 05:27 PM 發表

點解呢區咁多仆街,目標係整走呢區無私分享既好人
認同

其實隻股抽下冇壞,但點計都冇理由落3注B8既,
比息都比左一皮,你估呧多眾人皆醉我獨醒咩,
係咁精明就吾洗炒IPO了。

可能一早落左飛,但之後先見到妹妹神同金魚仔出來比指引,
果時想抽飛但又抽吾到飛,咪唯有死頂照去局住唱好。

7球抽新股就要攪個統計表出來又真係攪笑D,
好多新股名抽完之後,贏完輸完都吾記得左實數係贏幾多啦。
計埋D雞仔數,同D友記住一程8達通車錢扣左幾多有乜分別。

我見有D友,隻港交所呢幾日大插撈一撈底,一注錢都撈左幾球了,
職員幫佢落個盤每落一注又醒$500 貼士比個職員。其實大有人在,
吾通人地又要攪個統計表出來攪下笑。

本來羸輸就好少事,睇錯就經常會有,
但係攪個統計表出來就抵比人笑啦

引用:
原帖由 新股判官 於 2021-3-3 05:04 PM 發表

同意兄弟所說。
但不理風險盲目唱好,不接受理性反對聲音,抹黑看淡的人是打手,更要禁言。你怎麼看?
詳情這邊我是不清楚,因我是較少上浮的…

但我也是早早發貼看淡賽生的(https://finance.discuss.com.hk/v ... 5385),但我一直也能在那邊發言呀?……

而且某些股,自已實在得不出結論之後跟大v我其實覺得不是什麼問題就是。當年藍月亮和v仔時期,我們這區大部份老玩家都覺得藍月亮定價貴到不想買,蟹神一出聲我們不也全跟隊去抽v仔了,當時沒抽v仔的老玩家又有幾人?也就我因膽小和價細所以沒抽b(雖然結果中得更多==)…和雖不記得是誰了,當時藍月亮微升我記得還有人諷刺我們。

另,又不是每隻股都能給出特別意見的,我在朝雲上也是舉旗不定。我還特意去問了新股閒人大的意見。而且選擇不同在我們老玩家間出現不是常發生?當年京建、泡泡、藍月亮、v仔、華潤萬象等等等等………那時大市氣氛不好,每人選擇都不同,當時華潤萬象的b頭是賺得最多的,但難道只有選擇了抽萬象的大c是對的?我很佩服大c當時的膽量、眼光和勇氣,但即使再來一次,同樣時期,我也不可能選擇抽萬象,那就是因當時玩萬象其實風險相當高,那是真正的富貴險中求,而我人又膽小,玩法偏保守。

下不了決定時,b大選擇跟大v,而他下了重注自然會唱好,這是人之常情吧?

倒不如說,真有人會下重注後唱衰的嗎?另,向來沒人能保證必勝。

和這區我覺得真心氣氛是不錯的了,沒必要特別搞壞這種互助的氣氛吧。

引用:
原帖由 ltz0442 於 2021-3-3 05:46 PM 發表

但我也是早早發貼看淡賽生的(https://finance.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29727342&page=7&authorid=5435385),但我一直也能在那邊發言呀?……

而且某些股,自已實在得不出結論之後跟大v我其實覺得不是什麼問題就是。當年藍月亮和v仔時期,我們這區大部份老玩家都覺得 ...
支持

山是山,水是水。
山非山,水非水。
山只山,水仍水。
引用:
原帖由 ltz0442 於 2021-3-3 05:46 PM 發表

但我也是早早發貼看淡賽生的(https://finance.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29727342&page=7&authorid=5435385),但我一直也能在那邊發言呀?……

而且某些股,自已實在得不出結論之後跟大v我其實覺得不是什麼問題就是。當年藍月亮和v仔時期,我們這區大部份老玩家都覺得 ...
知道Itz 兄只係希望大家和睦
我都好欣賞Itz 兄的分析post

B 唱好冇話唔可以
不過人地睇淡
佢又block 左人就唔多正路

睇好但冇根據嘅情況之下
就吹到升1 倍咁大
話有莊家飛 有內幕
咁事實呢?
跟佢大手孖
輸息都一皮嘅又點計?
冇人要趕走冇私分享的人
不過佢嘅行徑就有問題

引用:
原帖由 alanlee818 於 2021-3-3 05:27 PM 發表

點解呢區咁多仆街,目標係整走呢區無私分享既好人
可以返去coming ipo 2.0, 嗰度無哂壞人。

引用:
原帖由 大來了達人 於 2021-3-3 05:55 PM 發表

知道Itz 兄只係希望大家和睦
我都好欣賞Itz 兄的分析post

B 唱好冇話唔可以
不過人地睇淡
佢又block 左人就唔多正路

睇好但冇根據嘅情況之下
就吹到升1 倍咁大
話有莊家飛 有內幕
咁事實呢?
跟佢大手孖
輸息都一皮嘅又點計?
冇人要趕走冇私分享的人
不過佢嘅行徑就有問題
大來師兄,我都成日膠吹,希望你當我膠up阿

引用:

高人就是高人

我大部份時間都係做 cdrom
舊年十月有人寫自傳 我更正咗佢一d陳年往事關於[url=dot.com]dot.com[/url] 熱潮 就比佢ban 咗
估唔到今日咁多人比佢ban

來生不做中國人
引用:
原帖由 Blippi 於 2021-3-3 05:57 PM 發表

大來師兄,我都成日膠吹,希望你當我膠up阿
真B 兄
咁大家識得分架ma
前排好多ching 都問你去咗邊
不知幾歡迎你回歸

引用:
原帖由 MeLm 於 2021-3-3 06:05 PM 發表

真B 兄
咁大家識得分架ma
前排好多ching 都問你去咗邊
不知幾歡迎你回歸
一齊係新股大賺

誰對誰錯都好 都是為個版增添色彩 我角度都歡迎 參考邊個言論有自由 今次開牌的確係6127 仲弱雞

二個加埋都要輸返半手諾輝 主要輸6127 6600牛牛沽到靚少少

引用:
原帖由 新股判官 於 2021-3-3 05:31 PM 發表

輸錢時有冇分享?跟風大孖的兄弟今日應該點做?
炒股永遠無一定贏,on9仔

引用:
原帖由 Blippi 於 2021-3-3 18:07 發表

一齊係新股大賺
呢個星期嗰四隻,落咗邊隻?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]