• 瀏覽: 8,615
  • 回覆: 9
  • 追帖: 3
盲反咩都睇唔到, 繼續吹淡

熱賣及精選
引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-3-2 10:10 PM 發表

宜家政府唔按巿值架
所以宋王臺居屋售價和天水圍居屋售價分別不大
所以絕對一買即賺
的確送錢

引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2021-3-3 04:05 PM 發表

大孖沙同大手客都可以睇錯市,例如海航同高銀。而強如會德豐在Monaco的毛利率都只有約15%(其他項目有45%),而人地財力強賺少點都是碎料。但呢度的好友可能買個一房都大半副身家,但又要走去同人比。所以頭先咪講話成日走去引述千幾呎單位仲有成交去安慰自己。。。
海航高銀係財困,香港發展商財政健康,不可一概而論。另外,你話大孖沙睇錯市,誠哥又睇錯市,其實會唔會係你自己睇錯市? 

引用:
原帖由 最緊要有女 於 2021-3-3 03:58 PM 發表

唔睇好啟德就淡友?

啟德打手真係搞笑
正確黎講你係荃西打手加啟德淡友

引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2021-3-3 05:59 PM 發表

誠哥投塊地望維港,地價仲低過維港匯10%,所以無睇錯市,睇錯市係講緊高過合理價買的人姐。

反而南豐就用246億買個呎租先3x元的商廈,咁就睇錯。
佢有佢盤算ge, 時間證明一切

引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2021-3-3 07:24 PM 發表

我未見過有和富中心城市花園業主入黎出海璇六萬蚊呎post自high。
和富中心城市花園舊海璇幾十年, 根本唔會受帶動, 反而啟德方d樓全新或半新, 遲d仲有恆基新地上蓋新盤, 有能力蚊住跑道區衫尾

引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2021-3-3 08:48 PM 發表

今日看新聞,你們所提的「啟德天匯」沐泰街8號,伙數由原本的257伙加做756伙,由於得一棟高座,所以好多細單位。
而隔離起得較快的沐泰街7號,有1182伙,單位面積比嘉峰匯更細。

呢一兩年好友瘋狂吹奏的「啟德天匯」,最終以納米樓告終。
756可以係2房為主, 1182就真係多細單位

引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2021-3-3 10:20 PM 發表

太抽象了,低座的大單位都夠拉高平均一百呎。

我都是睇嘉峰匯,1000伙去估番。
等睇樓書

引用:
原帖由 funnyboy0913 於 2021-3-3 10:59 PM 發表

恒基出品就一定有納米則
但一線景觀一定留給大單位
正解

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-3-4 10:41 AM 發表

中海外交樓質素其實都唔差呢
其實好差

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]