• 瀏覽: 8,620
  • 回覆: 115
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 mr_dlm 於 2021-3-3 08:58 AM 發表

之前朋友凱德苑入伙上過去, 感覺真係好麻麻, 大堂走廊好似公屋
人地賬面個個升2球呀!

熱賣及精選
引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-3-2 06:24 PM 發表

啟德發展區宋王臺站上蓋發展藍圖介紹
之前有好多傳言宋王臺站上蓋係公屋密集的地區,經過愈來愈官方消息公佈後,原來宋王臺站的發展並不差,而且更以私人住宅和自置物業為主導。

私人住宅區 (共2500伙)
2A4, 2A5 (可建樓面115萬呎,約2500伙私人房屋)

資助自置房屋 (5600伙)
2B1 (房協,首置上車盤,1800伙)
2B2 (房委會,居屋,1800伙)
2B6 (房委會,居 ...
整個啟德發展區大部份房屋都係私人和自置為主,對區內發展有更大好處!

居屋區

買樓基本 要1開2, 2開4 .唔係的話, 你只係Loser
所以論壇上個個月入10萬, 單位4個.   
引用:
原帖由 wuusolo 於 2021-3-3 11:48 AM 發表

居屋區
業主區

引用:
原帖由 wuusolo 於 2021-3-3 11:48 AM 發表

居屋區
公營房屋區

引用:
原帖由 最緊要有女 於 2021-3-3 01:41 PM 發表

CBD衰左

就吹新野
啟德仍然有大量商業項目
不過定位更應該放在支持觀塘九龍灣等舊商業中心去提供佢地欠缺的優質住宅以至豪宅項目。

引用:
原帖由 最緊要有女 於 2021-3-3 02:20 PM 發表

你日日打飛機
悶唔悶架?
你日日都做淡,更加悶

呢d 討論意義已不大,因為無論其他版友講乜都唔會理。

講左18,19年趁高賣又話人騰雞,上年我講話會商業地變住宅地又唔信,講左咁多內幕料又當人流料,最後只是靠d 千幾呎單位有人買來證明啟德其實仲有價值。

引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2021-3-3 02:49 PM 發表

呢d 討論意義已不大,因為無論其他版友講乜都唔會理。

講左18,19年趁高賣又話人騰雞,上年我講話會商業地變住宅地又唔信,講左咁多內幕料又當人流料,最後只是靠d 千幾呎單位有人買來證明啟德其實仲有價值。
大孖沙都無聽你講
班大手A組買家又無聽你講呢

引用:
原帖由 kwma 於 2021-3-2 07:29 PM 發表

風水好位
我搵番公園的位置, 發展地盤應該就是紅圈內好不好各花入各眼 . 我就覺得東南遠海景觀俾前面啟德樓擋住哂但
取決於中間的體育城如何發展
反而向西北唔景觀錯, 好多綠化地方 ,
整個地盤超近地鐵站

附件

we.jpg(139 KB)

2021-3-3 03:44 PM

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-3-3 03:26 PM 發表

大孖沙都無聽你講
班大手A組買家又無聽你講呢
大孖沙同大手客都可以睇錯市,例如海航同高銀。而強如會德豐在Monaco的毛利率都只有約15%(其他項目有45%),而人地財力強賺少點都是碎料。但呢度的好友可能買個一房都大半副身家,但又要走去同人比。所以頭先咪講話成日走去引述千幾呎單位仲有成交去安慰自己。。。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]