• 瀏覽: 53,355
  • 回覆: 210
  • 追帖: 2
彭博問波叔: 今朝你話唔排除未來再加稅, 個市即時大跌, 你仲有咩野好講.

波叔:   我理解 (錯左) 你今朝問題, 我以為你問會唔會取消"加印花稅"的決定, 所以我答唔排除, 其實係指: "會睇住個市況, 暫時唔敢應承你, 會繼續執行呢個 加稅政策 還是 取消呢個政策...

”I do not say that anything to further increase stamp duty. We will continue to monitor the situation, the market development and at this stage,I will not commit one way or the other,” Chan said.  (即係如果個市唔店, 甚至乎會取消埋呢個稅...)

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-03-02/h-k-finance-chief-says-stamp-duty-won-t-harm-competitiveness?srnd=premium-asia

熱賣及精選
波叔竟然話一場誤會.. 真係服左佢.... 下次如果英文唔好, 就唔好係開市果陣亂答野.

入夠貨!

呃貨

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 frankiefung33 於 2021-3-2 17:27 發表

入夠貨!
平哂淡倉, 入左好倉..... 過兩日又去接受訪問, 又話聽錯英文.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cskch 於 2021-3-2 05:19 PM 發表

彭博問波叔: 今朝你話唔排除未來再加稅, 個市即時大跌, 你仲咩野講.

波叔:  我理解 (錯左) 你今朝問題, 我以為你問會唔會取消"加印花稅"的決定, 我現在答你, 會睇住個市況, 暫時唔敢答唔到你會加多D 定 減番呢筆稅...

”We will continue to monitor the situation, th ...
俾中央小到屎忽開花就真,阿爺北水托市,你條L樣就對著干

同delete post標題既香討友一樣咁厚顏無恥

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 輪大碩士仔 於 2021-3-2 17:30 發表

俾中央小到屎忽開花就真,阿爺北水托市,你條L樣就對著干
多數係.. 擺明對著幹.

回覆 引用 TOP

波叔好波

回覆 引用 TOP

波叔你講少句啦,唔該你。

一係你就解決劏房問題算啦

引用:
原帖由 莫小問 於 2021-3-2 17:39 發表

波叔你講少句啦,唔該你。

一係你就解決劏房問題算啦
波叔講多錯多...

波叔:股市升關我L事
我經營劏房架!要樓市升!

言語陷阱,波叔中伏了😩😱

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cskch 於 2021-3-2 05:19 PM 發表

彭博問波叔: 今朝你話唔排除未來再加稅, 個市即時大跌, 你仲有咩野好講.

波叔:   我理解 (錯左) 你今朝問題, 我以為你問會唔會取消"加印花稅"的決定, 所以我答唔排除, 其實係指: "會睇住個市況, 暫時唔敢應承你, 會繼續執行呢個 加稅政策 還是 取消呢個政策... :s ...
又上垃圾會話:加稅對個市無影響,加稅唔會香港競爭力唔係鬥平?🤣😂🤣😂真係服左佢,死阿荿

波叔炒期好過做劏房

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]