• 瀏覽: 53,761
  • 回覆: 210
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 cskch 於 2021-3-2 05:19 PM 發表

彭博問波叔: 今朝你話唔排除未來再加稅, 個市即時大跌, 你仲有咩野好講.

波叔:   我理解 (錯左) 你今朝問題, 我以為你問會唔會取消"加印花稅"的決定, 所以我答唔排除, 其實係指: "會睇住個市況, 暫時唔敢應承你, 會繼續執行呢個 加稅政策 還是 取消呢個政策... :s ...
不知所謂正垃圾

熱賣及精選
香港班傭官, 冇一個係稱職

9官話你唔認罪, 先有悔意!!!
波叔沽了貨,老証要做野

引用:
原帖由 子靈 於 2021-3-2 06:38 PM 發表

香港班傭官, 冇一個係稱職
個個做完諗住移民,一係過冷河去大機構做依家做野跟本唔係為香港市民,係為自己張來

引用:
原帖由 cskch 於 2021-3-2 05:19 PM 發表

彭博問波叔: 今朝你話唔排除未來再加稅, 個市即時大跌, 你仲有咩野好講.

波叔:   我理解 (錯左) 你今朝問題, 我以為你問會唔會取消"加印花稅"的決定, 所以我答唔排除, 其實係指: "會睇住個市況, 暫時唔敢應承你, 會繼續執行呢個 加稅政策 還是 取消呢個政策... :s ...
I will not commit one way or the other 可以理解為我吾會就加稅定減稅有既定立場,要持續監察市況,再作決定。

(不過加左嘅無計劃減)

P你個街, 死左牛既邊個賠??

又玩可加可減機制

股神
引用:

劏房佬唔色合做財爺

搵icac查佢條仆街啦,擺明造市

引用:
原帖由 fa18 於 2021-3-2 05:55 PM 發表

香港D官真係......

引用:

如果今年財赤還是over 1000億,肯定加稅啦。黃能祈求自由行恢復,真系有可能叫銷售稅。

差响減免只可一人限一個物業已經可以減少政府支出。

可能波叔物業多得制, 唔推行呢個措施。

引用:
原帖由 pc238 於 2021-3-2 06:48 PM 發表

黃能更廢啦,如果自由行吾恢復,加稅好出其啊。

好兄弟,以後叫你做【攬炒波】,唔叫你【割房波】啦。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]