• 瀏覽: 52,618
  • 回覆: 422
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 你好我好大家好 於 2021-3-2 04:32 PM 發表

邊個屋苑可以晾衫?
Tko好多屋苑都得,西灣河亨亨灣和鯉魚灣又得

熱賣及精選
引用:
原帖由 同歸於盡 於 2021-3-2 03:50 PM 發表

師兄,小朋友,動物都明既,老婆係咩原因?
防止老婆一哭二鬧三跳樓

引用:
原帖由 佛口蛇心。十一 於 2021-3-2 04:42 PM 發表

露台係扑嘢用,唔比掛衫
仲有空中飛人

引用:
原帖由 IPUser 於 2021-3-2 04:44 PM 發表

Tko好多屋苑都得,西灣河亨亨灣和鯉魚灣又得
天晉系全部都唔得, 公契有寫喎

引用:
原帖由 IPUser 於 2021-3-2 04:46 PM 發表

仲有空中飛人
果D係平台

Very useful

有露台掛衫方便好多

引用:
原帖由 Wai7412002 於 2021-3-2 04:40 PM 發表

寫住固定及放置都唔得,即是露台根本唔比放任何物件,紅圈都冇寫晾衫問題,總之固定,放置,臨時都唔得,即是就算可移動都唔得,一句說話人人解釋唔同,玩死人
師兄,你唔好咁啦......
一句說話得一種解釋
係有d人包拗頸要歪曲事實炸

根據柏傲灣大廈公契第三附錄(限制與禁止)條款的第1.(1)(ii)項列明:「...業主不得...
在任何露台、工作平台或其中任何部份搭建、固定、放置、或促使、准許、容許、允許他
人搭建、固定或安置任何材料的構築物或隔格﹐不論是永久或臨時性質或任何固定物。」

講緊構築物呀,晾衫架唔係你建築/構築出黎架

露台係發展商用泥呃錢,計入賣嘅面積,
係當年正苦部門配合發展商改建築物條例,相信當年個班公墓員己去咗發展商返工,呢啲問題自港英年代已有了多年,
有無知天真儍人話特區正苦先會有,

晒衫有用,如掛屋入面會有好大陣洗衣粉味,吸入對身體唔好。

引用:
原帖由 元朗歌神 於 2-3-2021 15:06 發表

朋友最近睇緊樓 佢話一定要買有露台嘅樓 露台真係好咩? 打風落雨好似好麻煩又難打理

例圖:
用來曬野, BBQ同煲煙都OK丫

浪衫

我屋企有露台+工作平台,
工作平台主要用嚟晾衫,都算有些用。
露台呢⋯⋯⋯夏天怕熱、冬天怕凍,一年企出去夾埋都冇三十分鐘。

陳淑莊: 市民支持便支持, 我可以繼續反對囉.
引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2021-3-2 04:49 PM 發表

師兄,你唔好咁啦......
一句說話得一種解釋
係有d人包拗頸要歪曲事實炸

根據柏傲灣大廈公契第三附錄(限制與禁止)條款的第1.(1)(ii)項列明:「...業主不得...
在任何露台、工作平台或其中任何部份搭建、固定、放置、或促使、准許、容許、允許他
人搭建、固定或安置任何材料的構築物或隔格﹐不論是永久或臨時性質或任何固定物。」

講緊構築物呀,晾衫架 ...
d管理公司好pk,好似紅圈下面果條,寫明唔可以任何單位的任何部份晾衫,佢要咬住業主的話,即是露台放乜响呢度晾衫不論高矮都唔得,影唔影響外觀係任佢up

引用:
原帖由 bravelove 於 2021-3-2 04:54 PM 發表

晒衫有用,如掛屋入面會有好大陣洗衣粉味,吸入對身體唔好。
著上身都會影響身體健康啦!咁唔好用洗衣粉囉!!!

從前習慣一人,喜歡看天色藍藍風在滲,愛與疾風競賽,笑著去孤獨行...
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]