• 瀏覽: 3,704
  • 回覆: 66
  • 追帖: 1
好心佢唔好攪咁多野!

熱賣及精選
引用:
原帖由 awongyuk 於 2021-3-2 03:30 PM 發表

空殼公司上市
波叔開一間, 搵人收購, 收左錢之後執笠

引用:
原帖由 goldenfat 於 2021-3-2 03:32 PM 發表

好心佢唔好攪咁多野!
開十間上市公司, 收購晒內銀D爛數債仔, 得左!

原來之後香港的金融中心會被淹沒................係因為呢位.........."阿茂整餅"

死得啦................全港的一般投豬者....................

呢條撚樣又 癲 又 戇鳩真係乜都俾佢搞彎曬, 真係唔明點解啲廢人都可以做到咁耐。

咁咪同MPF一L 樣?  炒高後入成份股, 跟住跌足3年剔出成份股

阿茂整餅

引用:
原帖由 機智王 於 2021-3-2 03:34 PM 發表

呢條撚樣又 癲 又 戇鳩真係乜都俾佢搞彎曬, 真係唔明點解啲廢人都可以做到咁耐。
佢都唔係做左好耐, 之前曾俊華一樣咁癈, 仲做得耐

劏房波應該改名做劏市波,又同股唔同權,又空殼公司,搵股民笨,成個市搞到變哂樣,得返個名叫股市  

引用:
原帖由 kongkong1213 於 2021-3-2 03:00 PM 發表

條傻9傻撚左,無得救
美國已經有
新加坡亦都準備緊

有咩傻撚左呢?

引用:
原帖由 ChatLaw 於 2021-3-2 03:39 PM 發表

美國已經有
新加坡亦都準備緊

有咩傻撚左呢?
唔通人地大麻合法,槍械合法又學呀?
人地減收費又唔見佢學??

"最浪費金錢的方法,就是把它存起來"
"不懂借錢的人唔會發達,亂借錢的人很快破產"
"越跌越安全,越升越危險"
"cut loss short,let profit run"
"認清其假象,投入其中,在假象被公眾認識前退出遊戲"
"眾人恐懼,你應貪心,眾人貪心,你應恐懼"
引用:
原帖由 朱共山 於 2021-3-2 03:00 PM 發表

加印花稅可阻高頻交易操縱指數
乜香港有高頻交易咩?同美國比香港成交係低低頻!人哋嗰邊玩緊幾十micro seconds 既execution香港都只係去到milli seconds咋

波叔係咪癲左?

引用:
原帖由 中秋綠色的留言 於 2021-3-2 03:24 PM 發表

50隻都唔會有
50隻有嘅

引用:
原帖由 經驗老散 於 2021-3-2 02:43 PM 發表

他還說,政府已要求香港交易所和當地金融監管機構考慮讓特殊目的收購公司(SPAC)在香港掛牌上市。這樣做的目的是允許新的融資安排,同時要堅持投資者保護,他說。「我們正在認真研究。」

https://hk.finance.yahoo.com/news/財政司司長陳茂波-提高股票印花稅不會損害香港的競爭力-032652460.html

SPAC 是什麼? 到底有什麼「特殊目的」?
「特殊目 ...
PE 大眾市場化

有點像當年 “迷你債券”
將本屬 專業投資人 嘅投資商品
賣比 大眾市場

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]