• 瀏覽: 3,720
  • 回覆: 66
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 朱共山 於 2021-3-2 02:58 PM 發表

似乎想整頓港股, 加強投資者信心
我睇過2600隻港股
只有500隻有投資價值.
有冇500隻咁多?😆😆😆

熱賣及精選
專攪害人野

"最浪費金錢的方法,就是把它存起來"
"不懂借錢的人唔會發達,亂借錢的人很快破產"
"越跌越安全,越升越危險"
"cut loss short,let profit run"
"認清其假象,投入其中,在假象被公眾認識前退出遊戲"
"眾人恐懼,你應貪心,眾人貪心,你應恐懼"
這是包攬上市……

引用:
原帖由 dhj 於 2021-3-2 02:45 PM 發表

為左盡早清算黃黑勢力出一分力
阿波好似黃黃地喎

"最浪費金錢的方法,就是把它存起來"
"不懂借錢的人唔會發達,亂借錢的人很快破產"
"越跌越安全,越升越危險"
"cut loss short,let profit run"
"認清其假象,投入其中,在假象被公眾認識前退出遊戲"
"眾人恐懼,你應貪心,眾人貪心,你應恐懼"

哈哈!賭白頭片的年代,就快開始

波叔, 香港創意版(8字頭果D 公司). 已經係近乎空殼公司, 無咩人敢炒架啦. 近排都無咩人提創意版上市.

現在仲要加一個空殼版? 唔係掛.

引用:
原帖由 newpopocar 於 2021-3-2 03:15 PM 發表

有冇500隻咁多?😆😆😆
50隻都唔會有

引用:
原帖由 cskch 於 2021-3-2 03:23 PM 發表

波叔, 香港創意版(8字頭果D 公司). 已經係近乎空殼公司, 無咩人敢炒架啦. 近排都無咩人提創意版上市.

現在仲要加一個空殼版? 唔係掛.
直接開恆指即日升跌好過啦

引用:
原帖由 中秋綠色的留言 於 2021-3-2 15:25 發表

直接開恆指即日升跌好過啦
波叔不如搵番任志剛教佢兩招算把啦. 真係唔識唔好亂up.

引用:
原帖由 經驗老散 於 2021-3-2 02:43 PM 發表

他還說,政府已要求香港交易所和當地金融監管機構考慮讓特殊目的收購公司(SPAC)在香港掛牌上市。這樣做的目的是允許新的融資安排,同時要堅持投資者保護,他說。「我們正在認真研究。」

https://hk.finance.yahoo.com/news/財政司司長陳茂波-提高股票印花稅不會損害香港的競爭力-032652460.html

SPAC 是什麼? 到底有什麼「特殊目的」?
「特殊目 ...
空手套白狼🧤?咁即喺我開一間空殼公司IPO咗足夠資金後買起會瘋?

阿茂應該出走中東、非洲找當地企業來港上市,找外面生意!
不要困響寫字樓閉門造車、諗埋啲屎坑橋!

美國股市,上年投資SPAC超過3成。其實風險真係好大,其實應該睇清楚啲美國股市會唔會因此做成好大波動,先決定要唔要係香港實施吧。

空殼公司上市

Don't bother people for help without first trying to solve the problem yourself.

引用:
原帖由 iphone7201609 於 2021-3-2 02:55 PM 發表

批准空殼公司上市搵公眾集資進行併購,原意係好,但萬一收購失敗,股民咪血本無歸?有可行機制保障一般股民嗎?

波叔專心搞返劏房業務把啦!眼高手低隨時害人不淺
唔驚佢收購失敗, 最驚佢成功收購但係間公司失敗

波波會係第一間SPAC,搞間空殻公司上市收購劏房,實行劏房証券化

提示:支持鍵盤翻頁左 右