• 瀏覽: 14,369
  • 回覆: 196
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 廚房橙色採購 於 2021-3-2 01:07 PM 發表

波叔從骨子裏是黃的,看過訪問記者問他是否愛國愛黨,他一直不正面回答愛黨的問題
根不正苗不紅

熱賣及精選
嫌個市未死得?

刁!呢個波叔真係

一次過加到 1% 好過啦,好過 唧牙膏 式 咁加

- 支持紅藍白,吊9黑黃綠
- 盡力反黃黑店
- 黃黑a/c即封,但日後如該a/c改善會解封
- 逢中必撐,逢尾必反
- 波馬股/娛新4項全能(3月起大幅減玩波馬只玩股,因想減肥),盤路/數據/圖表會說話
引用:
原帖由 cskch 於 2021-3-2 12:31 PM 發表

睇遠小小, 無野係無可能的.

20年前有邊個估到 IE 比 Chrome 打低呢? Nokia 會比Apple 打低呢?

只要對著目標做就可以了.

不過波叔之後. 我就唔知啦.
你咪玩啦, 成交額蚊同牛比, 上市大企業得大陸公司,
家下仲加稅, 你仲想話同美股有得比?

柒柒茂

民建聯快提出修正案

引用:
原帖由 cskch 於 2021-3-2 12:09 PM 發表

有機會, 明顯將金融中心地位過番比美國..

邊有金融中心係鬥貴的? 未曾聽過.
佢可以答暫沒有再調高稅項計劃!

點解佢話不排除再加?
咁樣講有乜企圖?
這個答法不合理嘛

引用:
原帖由 cskch 於 2021-3-2 11:50 AM 發表

波叔.. 今次又關唔關你事?

香港財政司司長陳茂波接受《彭博》訪問時表示,不排除進一步調高股票印花稅的可能性。港股由升轉跌,一度跌逾180點。

香港財政司司長陳茂波今(2)日表示,香港股票交易稅對於高頻交易者只是的成本的一小部分;不排除進一步增加印花稅的可能,增加印花稅不會影響到香港股市的競爭力。此外,他表示現階段沒有實施紅利稅及交易稅的計劃。
https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2885000/2889029/20210301_stamp_1024.jpg ...
接受bloomberg訪問?
係咪英文差講錯野?

唔係波叔話。波叔無資格話。真正的話事人,就是阿爺話!

人地要加擊外資,如果係理股民嘅話仲邊有咁多垃圾新股上到屎

- 盡力反黃黑店
- 逢中必撐,逢尾必反
- 波馬股/娛新4項全能(3月起大幅減玩波馬只玩股,因想減肥),盤路/數據/圖表會說話
就算一個散戶!出出入入一年過億交易都好常見。
交易稅項都成13萬!

波叔幫股市降溫 休息是為了走更遠的路

引用:
原帖由 望見富有工人 於 2021-3-2 01:25 PM 發表

唔係波叔話。波叔無資格話。真正的話事人,就是阿爺話!
阿爺為打擊港女外資出大絕 !

- 盡力反黃黑店
- 逢中必撐,逢尾必反
引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-3-2 01:26 PM 發表

波叔幫股市降溫 休息是為了走更遠的路
好多人眼光太短了,老闆同打工仔的分別

- 盡力反黃黑店
- 逢中必撐,逢尾必反
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]