• 瀏覽: 20,420
  • 回覆: 5
  • 追帖: 1
上星期五才剛宣佈入藍籌
今晚出中盈警,今朝仲俾人炒高近一成

祝君好運

而家恆指班人收錢做野做到出哂面
已經無言...

海底撈料去年盈利大幅減少約90%
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1578174-20210301.htm

海底撈發盈利警告,預計去年盈利按年大幅減少約90%。

盈利大跌,主要是新型肺炎疫情爆發及有關防疫限制,對營運造成重大影響。加上美元兌人民幣匯率波動,而錄得淨匯兌損失約2.35億元,絕大多數屬未實現匯兌損失。

集團一直密切關注市場狀況,並調整商業策略及運作,以減少負面影響。集團亦積極開設新餐廳,並積極控制租金及其他營運成本,嚴謹管理營運資金並運用信貸融資手段,確保現金流穩健及現金狀況良好。

佢老母火鍋店140倍PE
恆指班人,唉
要報ICAC

熱賣及精選
引用:
原帖由 razerx 於 2021-3-1 11:02 PM 發表

藍籌身價象徵愈來愈低。
爛鬼打邊爐店都可以上藍籌
點樣同隔離匯豐,騰訊比
P佢k
火鍋店PE 140倍

高過騰訊
唔係笑死
係嚇死

引用:
原帖由 superhenry2004 於 2021-3-1 11:14 PM 發表

140倍 PE 係根據2019年利潤計出,而家利潤大跌九成,PE過千倍
MPF真係慘
Omg 

火鍋店千倍PE入藍籌
今次又威盡國際

笑到腳震

引用:
原帖由 dhj 於 2021-3-1 11:41 PM 發表

Re : omegahk 、razerx、 superhenry2004

連股票反映過去定未來都未學識,點學人炒股票呢 ?
1000 倍 pe 照升係因為大戶睇好未來前景,但記住下期績前最好減持或全走啦
140倍PE(上年)
千倍PE(今年)

呢數數你真係識計?哈哈🤣

你話呢

附件

3279ACAA-BE2C-417A-89B1-AB5BE656374B.png(565.8 KB)

2021-3-1 11:51 PM

5F764ED8-27CC-4795-8BC6-DF7FCA5B428B.jpeg(39.94 KB)

2021-3-1 11:51 PM

引用:
原帖由 hk132 於 2021-3-2 02:16 AM 發表

如果你係咁諗,股票市場唔啱你架,我勸你早點歸去
你都慳啲啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]