• 瀏覽: 20,423
  • 回覆: 134
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 omegahk 於 2021-3-1 10:54 PM 發表

12133988上星期五才剛宣佈入藍籌
今晚出中盈警,今朝仲俾人炒高近一成

祝君好運

而家恆指班人收錢做野做到出哂面
已經無言...

海底撈料去年盈利大幅減少約90%
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1578174-20210301.htm

海底撈發盈利警告,預計去年盈利按年大幅減少約90%。

盈利大跌,主要是 ...
遲d恆指去到100隻時, 恆指有同無都無分別啦😊

熱賣及精選
火鍋店市值多過李嘉誠身家!

引用:
原帖由 chocolate321 於 2021-3-1 11:55 PM 發表

依d飲食行業的股同美圑有d關連, 睇美圑咁勁就知大戶like 依類, 炒經濟復甦, d人會多左出去玩, 食飯, 而且海底撈d舖頭成日好多人等位, 比人覺得生意好好
吾知有咩勁,無非抄家搞概念抄搞,送入恆指等mpf被動基金接貨。海底撈市值大概等于長實1113加長和001。快手勁過建行和中移動。

引用:
原帖由 omegahk 於 2021-3-1 10:54 PM 發表

祝君好運

已經無言...

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1578174-20210301.htm

你識唔識野架, 入恆指唔係睇賺幾多, 係睇流通量, 簡單黎講即係隻股票呃唔呃到人, 你今日先開始炒股? 快D去補習下先啦

系因為擴張太快?

引用:
原帖由 lttsang888 於 2021-3-2 12:35 AM 發表

系因為擴張太快?
係因為中國以外既店冇收入

引用:
原帖由 20687254 於 2021-3-1 11:55 PM 發表

唔怪得壹傳媒業績咁<勁>
果然係黑衣人首選
年年見紅,以佢標準應該入梗黃籌

引用:
原帖由 Gulucake1 於 2021-3-2 12:32 AM 發表

吾知有咩勁,無非抄家搞概念抄搞,送入恆指等mpf被動基金接貨。海底撈市值大概等于長實1113加長和001。快手勁過建行和中移動。
過多3-5年無晒增長,故事講不下去,通通跌下了變廢紙,就好似以前思捷環球,不過以前市值玩到100億就好誇張,現在玩到1萬億。以前大股東做莊玩,現在大pe fund house 玩,當然不一樣。

生意吾好,話執就執啦,何為市值,鋪面又係租,像翠華咁,執左一大半,明呃基金入貨,青姐早兩日都咁講,入了恆指明呃基金入貨!

引用:
原帖由 後天紅色的羊 於 2021-3-2 12:37 AM 發表

係因為中國以外既店冇收入
呢間同美臀一樣大陸好勁,回一回睇位撈返d,唔好食又貴搶錢咁,呢類潮流咁搞壽命一定無團購長炒返兩三年都好

引用:
原帖由 lttsang888 於 2021-3-2 12:40 AM 發表

呢間同美臀一樣大陸好勁,回一回睇位撈返d,唔好食又貴搶錢咁,呢類潮流咁搞壽命一定無團購長炒返兩三年都好
唔洗咁急買丫, 佢揀得呢個時候講衰野, 分明係同大戶夾好

引用:

祝君好運

已經無言...

其實我都覺得近排有一些股票他的價值真是不合理,但依然給人炒上去到底這次音樂椅遊戲的音樂幾時會停呢真是期待😑

真係㩒住搶

小肥羊2.0

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]