• 瀏覽: 20,414
  • 回覆: 134
  • 追帖: 1
你話呢

附件

3279ACAA-BE2C-417A-89B1-AB5BE656374B.png(565.8 KB)

2021-3-1 11:51 PM

5F764ED8-27CC-4795-8BC6-DF7FCA5B428B.jpeg(39.94 KB)

2021-3-1 11:51 PM

熱賣及精選
引用:
原帖由 omegahk 於 2021-3-1 11:07 PM 發表

P佢k
火鍋店PE 140倍

高過騰訊
唔係笑死
係嚇死
用科技烹火鍋

引用:
原帖由 superhenry2004 於 2021-3-1 11:14 PM 發表

140倍 PE 係根據2019年利潤計出,而家利潤大跌九成,PE過千倍
MPF真係慘
廉政公署點解冇行動?

引用:
原帖由 superhenry2004 於 2021-3-1 11:49 PM 發表

講內需農夫山泉,藍月亮嗰啲,市值大過佢,利潤大過佢,疫情影響又細。  

再唔啱本土嘅大家樂,咁多人食二手飯,盈利應該唔會跌九成😂
依d飲食行業的股同美圑有d關連, 睇美圑咁勁就知大戶like 依類, 炒經濟復甦, d人會多左出去玩, 食飯, 而且海底撈d舖頭成日好多人等位, 比人覺得生意好好

引用:
原帖由 回到初心 於 2021-3-1 11:47 PM 發表

佢係popo首選,所以業績咁樣
唔怪得壹傳媒業績咁<勁>
果然係黑衣人首選

收左紅包🧧

感覺恆指愈來愈古惑
當炒股拿拿聲納入恆指幫助拉高指數
如果弱勢股就踢出來或者減比例以免拖累指數
一切以保護指數為目的.

引用:
原帖由 omegahk 於 2021-3-1 10:54 PM 發表

12133988上星期五才剛宣佈入藍籌
今晚出中盈警,今朝仲俾人炒高近一成

祝君好運

而家恆指班人收錢做野做到出哂面
已經無言...

海底撈料去年盈利大幅減少約90%
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1578174-20210301.htm

海底撈發盈利警告,預計去年盈利按年大幅減少約90%。

盈利大跌,主要是 ...
依家香港ICAC都唔知仲靠唔靠得住 .... 

The backhand makes him different; his mentality makes him special.
聽日咪跌20%

引用:
原帖由 omegahk 於 2021-3-1 22:54 發表

12133988上星期五才剛宣佈入藍籌

祝君好運

已經無言...

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1578174-20210301.htm

盈利大跌,主要是 ...
盈利跌9成pe即變過千倍,一個餐廳品牌值千倍PE?🤣

引用:
原帖由 新手助人協會 於 2021-3-1 10:57 PM 發表

以前既藍籌係根基鴻厚的企業。信心的保證
而家就
垃圾股

咩 藍籌股

風火雷電,儒道佛
窮兇極惡,仁義心

我是雷 我是火 邪我本性 神是我
雷火邪神

合金鋼不堅 中子彈何難
群英攻科技 敢破世上關

老子人間無著處,一樽來作橫山主。
引用:
原帖由 razerx 於 2021-3-1 11:02 PM 發表

藍籌身價象徵愈來愈低。
爛鬼打邊爐店都可以上藍籌
點樣同隔離匯豐,騰訊比
唔加入呢啲匯豐咪要做最衰果隻日日俾人鬧,用心良苦啫

風箏有風, 海豚有海
我存在在, 我的存在
所以明白, 所以離開
所以不再, 為愛而愛
海底撈ok好食

股神
引用:
原帖由 omegahk 於 2021-3-1 10:54 PM 發表

上星期五才剛宣佈入藍籌

祝君好運

已經無言...

盈利大跌,主要是新型肺炎疫情爆發 ...
藍籌新定義

慢慢等,到時痕指有成百隻比你玩,全部都係蝕嘅先入

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]