• 瀏覽: 5,769
  • 回覆: 87
  • 追帖: 2
係咪居屋黎?
好似樓齡好高喎

熱賣及精選
引用:
原帖由 片刻橙色的頭巾 於 2021-3-2 12:09 AM 發表

係,好舊的居屋,絕大多數已補地價,近西鐵地利因素值錢。但比我就寧願買天盛苑
我情願買半新樓
有會所又靚好多
舊屋好多渠問題

引用:
原帖由 片刻橙色的頭巾 於 2021-3-2 12:09 AM 發表

係,好舊的居屋,絕大多數已補地價,近西鐵地利因素值錢。但比我就寧願買天盛苑
天盛係天水圍,區分差左DD,校網差好遠

引用:
原帖由 片刻橙色的頭巾 於 2021-3-1 10:54 PM 發表

買樓三個重點:location, location, location !
破頂都係平!

https://hd.stheadline.com/amp/news/realtime/pp/2010192/

祥益高級分行經理龍超君表示,屯門兆康苑R座高層8室,面積483方呎,2房間隔,區外客以518萬承接,呎價10725元,高市價約5%,創屋苑成交價新高。原業主於2018年2月以430萬購入,剛過 ...
aa發報虛假消息?

2018年 兆康苑成交過差唔多12K

依間11k都無 無論總銀碼同呎價 依間都較2018年平 呎價甚至平一成!

點創新高法?

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2101241/兆康苑447呎2房呎價$11763破頂

引用:
原帖由 天天默默的牛牛 於 2021-3-2 01:11 AM 發表

樓價越來越高
比2018年 平了一成

https://skypost.ulifestyle.com.h ... 兆康苑447呎2房呎價$11763破頂

引用:
原帖由 片刻橙色的頭巾 於 2021-3-2 01:17 AM 發表

你小學畢業未?近期高位不等如歷史高位。重點係升勢回來,2018年後香港經歷左乜你唔係扮唔知呀?但廢酸淡期待的沙士價都冇出現lor,你唔係覺得調整左一成就係冧樓價呀?係你重唔入?

留意:我一早講左「破頂都係平」!
你標題寫創屋苑新高,不是寫近期高位!

乜嘢叫做創新高 你讀過書未呀?

引用:
原帖由 片刻橙色的頭巾 於 2021-3-2 01:27 AM 發表

係報道寫,你有冇睇?新高可以係今年計(高市價5%,唔係近期唔通十年前市價?你閱讀理解合唔合格?!),歷史新高係另一回事。中學冇教你寫新聞標題?要言簡意清都唔識?
勢如破竹是鐵一般事實,廢淡再挑剔放負也改變不了大勢
接受你解釋  請在標題上改為創今年新高或者近月新高 以免誤會

引用:
原帖由 片刻橙色的頭巾 於 2021-3-2 02:44 AM 發表

不會改,這是地產新聞轉戴,標題是報道寫的,我原原本本貼出來。你去報館投訴佢!
算啦 aa為左托市 明明低兩年前一成 都可以講成[創新高]

人在做 天做看 會有報應的

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]