• 瀏覽: 17,146
  • 回覆: 160
  • 追帖: 2
交通一定係最重要 日日唔洗哂咁多時間出勤  自己私人時間都多唔少

熱賣及精選
我講個秘密你知
阿媽係女人
山係石頭海係水

如果你吾洗番工就吾係,要交通不如住公屋

回覆 引用 TOP

哇, 利害利害

但我自己覺得樓最緊要升值升得快。

買左d 跑輸大市絶對影響換上去

回覆 引用 TOP

離不開都係位置, 呎數, 景觀, 樓齡等因素, 的確係位置相對重要

引用:
原帖由 妖男 於 2021-3-2 08:58 AM 發表

離不開都係位置, 呎數, 景觀, 樓齡等因素, 的確係位置相對重要
如果講安全保值流通快丶易租

首要:地鐵+千禧打后不太舊+一千萬以下
其次(都重要):市區+中高層景觀不太差
入價合理不做水魚是基本!!

至於住,每個人有不同要求,例如米米要隠居感一千呎不用同人一架𨋢

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-3-2 09:17 AM 發表

至於住,每個人有不同要求,例如米米要隠居感一千呎不用同人一架𨋢
天橋底咪有一千呎囉又唔使同人一架𨋢, 風涼水冷

引用:
原帖由 今天小小結他 於 2021-3-1 08:14 PM 發表

交通一定係最重要 日日唔洗哂咁多時間出勤  自己私人時間都多唔少
開心大發現

引用:
原帖由 你好我好大家好 於 2021-3-2 09:29 AM 發表

天橋底咪有一千呎囉又唔使同人一架𨋢, 風涼水冷
特色戶

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-3-2 09:17 AM 發表

青山有位

買樓基本 要1開2, 2開4 .唔係的話, 你只係Loser
所以論壇上個個月入10萬, 單位4個.   

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 IPUser 於 2021-3-2 09:33 AM 發表

開心大發現
都唔係,
樓主真心
你睇下呢度賤AA SELL 白石角,啟德,重有黃金海岸

買樓基本 要1開2, 2開4 .唔係的話, 你只係Loser
引用:
原帖由 g3344 於 2021-3-1 08:27 PM 發表

我講個秘密你知
阿媽係女人
山係石頭海係水

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 今天小小結他 於 2021-3-1 08:14 PM 發表

講得o岩
我住九龍吊腳地方,坐小巴轉地鐵過海都要35分鐘
住元朗坐小巴轉西鐵過海,竟然只需45分鐘內
每日用多10分鐘,吸少左廢氣,真係值得

引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2021-3-2 11:20 AM 發表

講得o岩
我住九龍吊腳地方,坐小巴轉地鐵過海都要35分鐘
住元朗坐小巴轉西鐵過海,竟然只需45分鐘內
每日用多10分鐘,吸少左廢氣,真係值得
寫犒!!!

引用:
原帖由 wuusolo 於 2021-3-2 11:25 AM 發表

寫犒!!!
寫咩稿?
我住過九龍,而家住元朗
o係討論區講過數百萬次
所有人都唔需要相信我講既野,自己走去搭下就知
我仲成日講何文田過海都係要35分鐘
呢d又係自己走去搭下就知

利申:唔好用9點前要番工呢個標準去搭,即大約8點幾坐地鐵,等到你灰呀

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]