• 瀏覽: 17,475
  • 回覆: 160
  • 追帖: 2
收到

熱賣及精選
引用:
原帖由 今天小小結他 於 2021-3-1 08:14 PM 發表

交通一定係最重要 日日唔洗哂咁多時間出勤  自己私人時間都多唔少
買樓三大要點:
location, location, location

最重要有錢

醒目既一定唔住半山/山頂, 冇 mtr, 日日浪費哂D時間上落山。

引用:
原帖由 多年後回歸的人 於 2021-3-2 02:16 PM 發表

返工方便就係奴隸 返工遠就係生活享受 邏輯上想同你討論下姐 唔使咁激動
激動果個係你wo

我又冇話番工方便唔好
我亦都講得好清楚,我唔鐘意太近公司
番工方便就奴隸係你講,唔係我講
我只係講我生命唔係得番工
生命得番工,同埋番工好重要,果d先係奴隸

麻煩唔好搬龍門,將我之前講既野縮減啦
以你既logic,交通愈短途愈好
咁養車黎做乜?
遊車河,2支燈口有落?
去旅行坐飛機應該唔o岩你喇,番大陸都2個鐘,你應該頂唔順

再次拜託,麻煩唔好將我自己既感受,加加減減,放o係其他人身上
我冇話九龍,港島唔好,只係我鐘意新界多d
我覺得一生只有番工,番工好重要既人係奴隸,係我既感受
你喜歡番工你既事,唔好爭住黎認
你要覺得自己係奴隸,亦係你既事,唔好講到我話係就係
我唔係高官
你可以覺得我on居,但唔代表我係on居
相反一樣
你要爭住黎認,我都冇辦法
我有我言論自由,你有你言論自由
我既回覆,唔會o岩你心意
亦唔會照你意思去回覆
所以再次麻煩你,唔該唔好將我既留言,加多減少去誤導其他人

最重要的是車位

見有低等AA 死雞X飯蓋,

應該住沙頭角

買樓基本 要1開2, 2開4 .唔係的話, 你只係Loser
所以論壇上個個月入10萬, 單位4個.   
市區AA出晒黎
接受唔到大西北出市區同市區到市區時間相差不大
酸到呢

買來投資的話,一d也不重要!

引用:
原帖由 wuusolo 於 2021-3-2 03:11 PM 發表

見有低等AA 死雞X飯蓋,

應該住沙頭角
沙頭角好貴的!

買樓最重要係錢呀⋯⋯

普通上班一族唔揸車一群,買MTR 上蓋是首選。

引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2021-3-2 03:21 PM 發表

市區AA出晒黎
接受唔到大西北出市區同市區到市區時間相差不大
酸到呢
多謝你帶歡樂比我地 真係好搞笑  依家係你自己貶低元朗 都冇人話過元朗唔好 係要拉埋其他地區話同元朗一樣 最酸嗰個係你自己😂

最L笨買深水灣、淺水灣😅

引用:
原帖由 多年後回歸的人 於 2021-3-2 04:10 PM 發表

多謝你帶歡樂比我地 真係好搞笑  依家係你自己貶低元朗 都冇人話過元朗唔好 係要拉埋其他地區話同元朗一樣 最酸嗰個係你自己😂
你好勁呀你
你幻想+妄想好嚴重呀
我都冇話元朗好/唔好,九龍港島好/唔好
做乜話我貶低元朗?
仲話我話其他地區同元朗一樣
你又自己幻想加d字入我d留言到喇

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]