• 瀏覽: 17,645
  • 回覆: 160
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 地球不爆炸 於 2021-3-2 09:03 PM 發表

樓主可能是開post,騙回覆😵
咁就碌柒了 咁我真係中晒計🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♂️

熱賣及精選
引用:
原帖由 多年後回歸的人 於 2021-3-2 09:04 PM 發表

咁就碌柒了 咁我真係中晒計🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♂️
師兄,你中伏了😅

講真 要交通不如住公屋

引用:
原帖由 地球不爆炸 於 2021-3-2 09:10 PM 發表

師兄,你中伏了😅
強烈建議所有得閒嘅人重新睇一次  唔得閒就由佢啦

有米咪係自己樓下開舖做生意囉,交通都免,住邊度一樣

引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2021-3-2 11:20 AM 發表

講得o岩
我住九龍吊腳地方,坐小巴轉地鐵過海都要35分鐘
住元朗坐小巴轉西鐵過海,竟然只需45分鐘內
每日用多10分鐘,吸少左廢氣,真係值得
計埋等小巴就一個鐘都未到。

無司機出入就一定要住近地鐵

答過幾次新界西鐵路,其實班次好疏。次次都要企成五至十分鐘先有車到。話幾多分鐘出到市區其實唔係事實的全部。等小巴等港鐵的時間,我已經到了

引用:
原帖由 今天小小結他 於 2021-3-1 08:14 PM 發表

交通一定係最重要 日日唔洗哂咁多時間出勤  自己私人時間都多唔少
一小時內交通尚可接受。

kpsham
引用:
原帖由 jennylady 於 2021-3-3 12:05 AM 發表

答過幾次新界西鐵路,其實班次好疏。次次都要企成五至十分鐘先有車到。話幾多分鐘出到市區其實唔係事實的全部。等小巴等港鐵的時間,我已經到了
十分鐘有車算好密,試過等廿分鐘到三十分鐘先有車,仲要好逼人

引用:
原帖由 今天小小結他 於 2021-3-1 08:14 PM 發表

交通一定係最重要 日日唔洗哂咁多時間出勤  自己私人時間都多唔少
開心大發現

引用:
原帖由 KAZ327 於 2021-3-2 06:54 PM 發表

返工係生命入面最常發生既事,能夠係入面慳到時間先可以有時間做其他野
冇錯呀
所以我講得好清楚
我九龍同新界都住過,計過數
九龍番工35分鐘
新界番工45分鐘
同一份工,同一個地點黎
我覺得新界o岩自己多d
相差只係10分鐘,我冇問題
不過,有d市區AA接受唔到人地自己鐘意既地方
就開始抹黑喇

出...勤.....

引用:
原帖由 沉睡怪師兄 於 2021-3-2 07:51 PM 發表

住得近唔係為左返工,係為左返屋企快同訓遲d,係屋企多時間做有興趣既野
不如你爬下文啦
我講左好多次架喇,不過比AA加鹽加醋抹黑
我新界九龍都住過
九龍番工35分鐘
新界番工45分鐘
只差10分鐘,我接受到,所以我選擇新界
如果10分鐘,你接受唔到,咁你去選擇九龍囉
我冇話九龍唔好呀,我又冇唔比你選擇九龍,但係做乜一定要我跟你地揀九龍?

引用:
原帖由 地球不爆炸 於 2021-3-2 08:14 PM 發表

樓主,能否明確地説出從九龍那處出發,過海後那個下車的站,需時35分鐘🙏
何文田皓畋附近去灣仔地鐵站
自己睇圖

引用:
原帖由 jennylady 於 2021-3-3 12:05 AM 發表

西鐵繁忙時間3分鐘一班
我就非繁忙時間番工,5至6分鐘一班,從未搭過10分鐘一班
拜託唔好吹得太大,自己睇圖啦

引用:
原帖由 多年後回歸的人 於 2021-3-2 09:01 PM 發表

心水清 佢而家諗緊點樣解畫 等佢諗一陣 又開多個分身出嚟 本身我都唔諗住串到咁盡 但係佢又話我幻想又話我誤導 我唯有靠大家雪亮嘅眼睛看清事實
技窮就咪再誤導落去啦
我講自己揀新界,你就講到我叫人揀新界

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]