• 瀏覽: 17,301
  • 回覆: 160
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 g3344 於 2021-3-1 08:27 PM 發表

我講個秘密你知
阿媽係女人
山係石頭海係水
我成日以為阿媽係男人,原來我一直搞錯了

熱賣及精選
空氣質素最重要,住過南區真係頂唔住出面既空氣質素。

引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2021-3-2 11:59 AM 發表

人煙籌密,空氣差
就算放假,我都唔會黎港島

我既生命,唔係得番工
我又唔係做奴隸
如果番工同住,都同一個區域,就連車都唔會揸
番工番港島,住又住港島,生活只在港島
日日如是,同條咸魚有咩分別?
如果番工同住既地方,一定要同區
咁轉工要搬屋?定還是為左層樓,做到隻狗咁都唔轉工?
為份工做奴隸?我唔會囉

我寧願住遠d,放工搭車可以望下周圍既人同事
...
住得近唔係為左返工,係為左返屋企快同訓遲d,係屋企多時間做有興趣既野

其實每個人唔同時間都會有唔同要求,我以前方便要行先,但而家就環境行先。

引用:
原帖由 op42 於 2021-3-2 12:45 PM 發表

好明顯係告誡 萬幾兩萬蚊呎走去買屯門元朗嗰啲人啦
人地市區或荃灣沙田都係咁上下,日日話西鐵西鐵,搭的士嗰下已收皮了。p.s.一萬蚊買又唔同講法
唔合理,人地明明屯門元朗返工,你又要人地買車程一小時既『交通方便地區』

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-3-2 07:38 PM 發表

空氣質素最重要,住過南區真係頂唔住出面既空氣質素。
健康都好啲

引用:
原帖由 g3344 於 2021-3-1 08:27 PM 發表

我講個秘密你知
阿媽係女人
山係石頭海係水
咁深嘅道理可以咁簡單講出嚟, 果然係高手

引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2021-3-2 02:03 PM 發表

選擇性失明?
我講得好清楚
九龍過海35分鐘
元朗過海45分鐘
相差只係10分鐘,空氣又好d,所以我選擇元朗
每日元朗過海來回要個半鐘,九龍唔係超過1個鐘?
果10至20分鐘咁重要,所以港島番工要住番港島?
咁緊張要番工,仲要選擇性失明去盲橕,真係適合做奴隸

利申:講左冇話港島,九龍唔好,只係我鐘意元朗
咁都踩親你?唔可以自己有自己鐘意既地方?一定要橕你鐘意既地方?; ...
樓主,能否明確地説出從九龍那處出發,過海後那個下車的站,需時35分鐘🙏

九唔搭八

引用:
原帖由 地球不爆炸 於 2021-3-2 08:14 PM 發表

樓主,能否明確地説出從九龍那處出發,過海後那個下車的站,需時35分鐘🙏
佢從頭到尾都係想表達 九龍區去香港返工30分鐘 元朗去香港區返工45分鐘 佢意思係差10 幾分鐘點解唔住元朗 我就講 成日過海點解唔住港島區 佢就嚟料啦 返工放工同一區就係奴隸。坐車要望風景嘅 得閒就行吓街 有睇留言都知佢想同大西北拉分數 但其實越造作越核突

引用:
原帖由 大灰筍盤 於 2021-3-2 08:05 PM 發表

健康都好啲
當然交通方便亦重要,所以宜家好需要地鐵直達淺水灣及赤柱。

可以轉工

引用:
原帖由 多年後回歸的人 於 2021-3-2 08:44 PM 發表

佢從頭到尾都係想表達 九龍區去香港返工30分鐘 元朗去香港區返工45分鐘 佢意思係差10 幾分鐘點解唔住元朗 我就講 成日過海點解唔住港島區 佢就嚟料啦 返工放工同一區就係奴隸。坐車要望風景嘅 得閒就行吓街 有睇留言都知佢想同大西北拉分數 但其實越造作越核突
樓主失蹤了😵

引用:
原帖由 地球不爆炸 於 2021-3-2 08:56 PM 發表

樓主失蹤了😵
心水清 佢而家諗緊點樣解畫 等佢諗一陣 又開多個分身出嚟 本身我都唔諗住串到咁盡 但係佢又話我幻想又話我誤導 我唯有靠大家雪亮嘅眼睛看清事實

引用:
原帖由 多年後回歸的人 於 2021-3-2 09:01 PM 發表

心水清 佢而家諗緊點樣解畫 等佢諗一陣 又開多個分身出嚟 本身我都唔諗住串到咁盡 但係佢又話我幻想又話我誤導 我唯有靠大家雪亮嘅眼睛看清事實
樓主可能是開post,騙回覆😵

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]