• 瀏覽: 17,297
  • 回覆: 160
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2021-3-2 11:34 AM 發表

寫咩稿?
我住過九龍,而家住元朗
o係討論區講過數百萬次
所有人都唔需要相信我講既野,自己走去搭下就知
我仲成日講何文田過海都係要35分鐘
呢d又係自己走去搭下就知

利申:唔好用9點前要番工呢個標準去搭,即大約8點幾坐地鐵,等到你灰呀
你成日要過海 點解唔住港島

熱賣及精選
租樓就揀返工附近既租囉.  有乜特別, 蠢人都知.

引用:
原帖由 多年後回歸的人 於 2021-3-2 11:42 AM 發表

你成日要過海 點解唔住港島
人煙籌密,空氣差
就算放假,我都唔會黎港島

我既生命,唔係得番工
我又唔係做奴隸
如果番工同住,都同一個區域,就連車都唔會揸
番工番港島,住又住港島,生活只在港島
日日如是,同條咸魚有咩分別?
如果番工同住既地方,一定要同區
咁轉工要搬屋?定還是為左層樓,做到隻狗咁都唔轉工?
為份工做奴隸?我唔會囉

我寧願住遠d,放工搭車可以望下周圍既人同事
經過旺角,可以去行下,經過荃灣,可以去行下先再番入元朗

利申:港島同九龍唔係唔好住,只係唔o岩我住
我唔需要番朝9,唔需要同人迫地鐵,完全冇上唔到車既問題

買樓最重要係有車位呀

引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2021-3-2 11:59 AM 發表

人煙籌密,空氣差
就算放假,我都唔會黎港島

我既生命,唔係得番工
我又唔係做奴隸
如果番工同住,都同一個區域,就連車都唔會揸
番工番港島,住又住港島,生活只在港島
日日如是,同條咸魚有咩分別?
如果番工同住既地方,一定要同區
咁轉工要搬屋?定還是為左層樓,做到隻狗咁都唔轉工?
為份工做奴隸?我唔會囉

我寧願住遠d,放工搭車可以望下周圍既人同事
...
你又啱喎 如果係咁元朗都未必夠滿足你 可以再住遠啲 向大灣區發展 車程又遠啲 可以再睇多啲嘢 衣食住行樣樣平啲 人都開心啲

引用:
原帖由 wuusolo 於 2021-3-2 11:09 AM 發表

都唔係,
樓主真心
你睇下呢度賤AA SELL 白石角,啟德,重有黃金海岸
租啟德筍呀

引用:
原帖由 多年後回歸的人 於 2021-3-2 12:06 PM 發表

你又啱喎 如果係咁元朗都未必夠滿足你 可以再住遠啲 向大灣區發展 車程又遠啲 可以再睇多啲嘢 衣食住行樣樣平啲 人都開心啲
我覺得元朗ok就ok
你覺得唔ok,冇問題的
你咁樣,變左為拗而拗
不如話搬去歐洲,日日坐12個鐘飛機
如果覺得邊到番工就要住番邊到
我都可以話,你不如帶睡袋,o係公司天台訓啦
為左番工而活,做奴隸唔o岩我架

其實呢
香港都係大灣區之一黎架
我唔知你係咪唔鐘意大陸啦
如果唔鐘意大陸,真係好快d搬去中國以外既地方喇

樓主所説係日日要按時返工人士

引用:
原帖由 g3344 於 2021-3-1 08:27 PM 發表

我講個秘密你知
阿媽係女人
山係石頭海係水
好明顯係告誡 萬幾兩萬蚊呎走去買屯門元朗嗰啲人啦
人地市區或荃灣沙田都係咁上下,日日話西鐵西鐵,搭的士嗰下已收皮了。p.s.一萬蚊買又唔同講法

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2021-3-2 12:18 PM 發表

我覺得元朗ok就ok
你覺得唔ok,冇問題的
你咁樣,變左為拗而拗
不如話搬去歐洲,日日坐12個鐘飛機
如果覺得邊到番工就要住番邊到
我都可以話,你不如帶睡袋,o係公司天台訓啦
為左番工而活,做奴隸唔o岩我架

其實呢
香港都係大灣區之一黎架
我唔知你係咪唔鐘意大陸啦
如果唔鐘意大陸,真係好快d搬去中國以外既地方喇
樓主話交通最重要 其他留言已經話樓主講廢話 點知你攞元朗過海返工 只需要45分鐘來炫耀 每日攞個幾兩個鐘搭車睇風景。地產版可能好多人都羨慕你🌚

引用:
原帖由 多年後回歸的人 於 2021-3-2 12:47 PM 發表

樓主話交通最重要 其他留言已經話樓主講廢話 點知你攞元朗過海返工 只需要45分鐘來炫耀 每日攞個幾兩個鐘搭車睇風景。地產版可能好多人都羨慕你🌚
選擇性失明?
我講得好清楚
九龍過海35分鐘
元朗過海45分鐘
相差只係10分鐘,空氣又好d,所以我選擇元朗
每日元朗過海來回要個半鐘,九龍唔係超過1個鐘?
果10至20分鐘咁重要,所以港島番工要住番港島?
咁緊張要番工,仲要選擇性失明去盲橕,真係適合做奴隸

利申:講左冇話港島,九龍唔好,只係我鐘意元朗
咁都踩親你?唔可以自己有自己鐘意既地方?一定要橕你鐘意既地方?

引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2021-3-2 02:03 PM 發表

選擇性失明?
我講得好清楚
九龍過海35分鐘
元朗過海45分鐘
相差只係10分鐘,空氣又好d,所以我選擇元朗
每日元朗過海來回要個半鐘,九龍唔係超過1個鐘?
果10至20分鐘咁重要,所以港島番工要住番港島?
咁緊張要番工,仲要選擇性失明去盲橕,真係適合做奴隸

利申:講左冇話港島,九龍唔好,只係我鐘意元朗
咁都踩親你?唔可以自己有自己鐘意既地方?一定要橕你鐘意既地方?; ...
返工方便就係奴隸 返工遠就係生活享受 邏輯上想同你討論下姐 唔使咁激動

引用:
原帖由 你好我好大家好 於 2021-3-2 09:29 AM 發表

天橋底咪有一千呎囉又唔使同人一架𨋢, 風涼水冷
又開揚,又交通方便,又夠大,最重要係唔駛錢

升值還是最重要

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]