• 瀏覽: 19,410
  • 回覆: 306
鱷屎吹尼呀

熱賣及精選
咁唔駛同中國傾計啦,都唔啱傾,漁民唔好去排隊,快d返澳洲唔駛阻L住晒,d龍蝦快d死返澳洲啦

引用:
原帖由 popucollap 於 2021-3-1 12:50 PM 發表

https://ec.ltn.com.tw/article/breakingnews/3431139

澳洲與中國的關係在2020年急遽惡化,許多產品在出口中國時面臨壓力,紅酒就是其中之一。(資料照,歐新社)

〔財經頻道/綜合報導〕澳洲與中國的關係在2020年急遽惡化,許多產品在出口中國時面臨壓力,紅酒就是其中之一,中國去年底對澳洲紅酒課徵107. ...
既然都冇影響, 土澳人何必仲瓜瓜叫啫

問答題 :

澳大利亞2020年前9個月對中國出口的紅酒環比8月上漲了150%

北京當局去年11月對澳洲葡萄酒課徵212%關稅後,澳洲葡萄酒對華出口下降1.58億美元, 從10月的1.62億美元下降至12月的400萬美元, 出口額暴跌98%。 其間俄羅斯紅酒搶佔中國市場。

澳洲2020全年葡萄酒出口總額僅微幅下滑1%,  合共28億9000萬澳幣 或 7億4700萬公升。 其中主要在1至10月對中國出口 ?? 億美元

引用:
原帖由 jalsen8888 於 2021-3-1 03:17 PM 發表

問答題 :

澳大利亞2020年前9個月對中國出口的紅酒環比8月上漲了150%

北京當局去年11月對澳洲葡萄酒課徵212%關稅後,澳洲葡萄酒對華出口下降1.58億美元, 從10月的1.62億美元下降至12月的400萬美元, 出口額暴跌98%。 其間俄羅斯紅酒搶佔中國市場。

澳洲2020全年葡萄酒出口總額僅微幅下滑1%,  合共28億9000萬澳幣 或 7億4700萬公升。 其中主 ...
小學生數學

中國最好全停澳洲葡萄酒入口,  睇下今年數據咩結果.  

TW 買哂,^^

引用:
原帖由 jalsen8888 於 2021-3-1 03:20 PM 發表

中國最好全停澳洲葡萄酒入口,  睇下今年數據咩結果.  
大陸唔使停嘅,我朋友就係做呢門生意,11月打後生意係零,冇幾個入口商會咁硬鳩去比2倍稅去入貨,益咗其他國家

咁咪好囉,既然無影響就咁好成日打電話去煩人啦。

澳狗自欺欺人是一貫的做法!

引用:
原帖由 popucollap 於 2021-3-1 12:50 PM 發表

https://ec.ltn.com.tw/article/breakingnews/3431139

澳洲與中國的關係在2020年急遽惡化,許多產品在出口中國時面臨壓力,紅酒就是其中之一。(資料照,歐新社)

〔財經頻道/綜合報導〕澳洲與中國的關係在2020年急遽惡化,許多產品在出口中國時面臨壓力,紅酒就是其中之一,中國去年底對澳洲紅酒課徵107. ...
咁咪好囉,中國人飲得多紅酒又比小黃人話炫富,食龍蝦東星斑又生態大災難,而家中國人為澳洲生態出分力,值得興賀啦!!!!小黃人,係唔係呢!

好極!你出口又又又沒差,人哋入口又有大把source,大家各行各路唔駛煩。

引用:
原帖由 nicekate 於 2021-3-1 12:53 PM 發表

咁咪留返比呆灣紅酒煑菠蘿囉!😂
最慘你食都冇得食哩。

引用:
原帖由 jalsen8888 於 2021-3-1 03:17 PM 發表

問答題 :

澳洲2020全年葡萄酒出口總額僅微幅下滑1%,  合共28億9000萬澳幣 或 7億4700萬公升。 其中主 ...
你出D咁深嘅數學,D曱甴無腦點識計呀,一陣間佢哋又會發脾氣用粗口問候你㗎啦,小心

引用:
原帖由 我愛四版 於 2021-3-1 03:23 PM 發表

大陸唔使停嘅,我朋友就係做呢門生意,11月打後生意係零,冇幾個入口商會咁硬鳩去比2倍稅去入貨,益咗其他國家
益咗俄羅斯, 都好既, 話晒係 "新時代全面戰略協作夥伴關係"

附件

ABC.jpg(38.86 KB)

2021-3-1 03:31 PM

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]