• 瀏覽: 19,400
  • 回覆: 306
2020年的報告?澳洲紅酒2020哪月開始不賣中國的?
看完2021年的報告再説吧。

熱賣及精選
引用:
原帖由 後天紅色的羊 於 2021-3-1 01:59 PM 發表

你冇睇清楚, 話冇影響既係台灣報紙, 唔係澳洲

台灣報紙, 話中國唔買菠蘿對佢地都係冇影響
台灣報紙就更加唔使講啦,肯定別有用心!

其實無所謂咪繼續囉
唔好得閒又話打電話俾中國 中國唔聽電話喇🤭
文宣又無錢幫手 覺得咁樣打幾隻字就當幫左既
咪繼續打飛機囉
真心覺得做佢地既手足慘🤫🤫

如果沒差,澳洲佬驚乜呢?今日先有個台灣低b臭嘴叫每人食18斤菠蘿5日就能解決,食多d啦!

引用:
原帖由 我愛四版 於 2021-3-1 01:32 PM 發表

11月中先增加關稅,彭博用全年報告去演繹,what a smart report
唔好踢爆人啦

引用:
原帖由 popucollap 於 2021-3-1 12:50 PM 發表

https://ec.ltn.com.tw/article/breakingnews/3431139

澳洲與中國的關係在2020年急遽惡化,許多產品在出口中國時面臨壓力,紅酒就是其中之一。(資料照,歐新社)

〔財經頻道/綜合報導〕澳洲與中國的關係在2020年急遽惡化,許多產品在出口中國時面臨壓力,紅酒就是其中之一,中國去年底對澳洲紅酒課徵107. ...
咁就得啦,既然無影響就唔好咁多投訴啦

咁咪keep住囉,反正都話無影響

引用:
原帖由 窮醜廢毒 於 2021-3-1 02:49 PM 發表

唔好踢爆人啦
呃細路仔嘅技倆居然有人信呢吓過引

龍蝦🦞死晒

出口額僅年減1%影響,但就日日瓜瓜嘈,
周圍哭訴,但沒人理。

引用:
原帖由 澳門人人收一皮 於 2021-3-1 12:57 PM 發表

因為腦殘小粉紅一向只飲家鄉酒
最怕腦殘黃綠頭龜連家鄉酒都冇得飲。

引用:
原帖由 澳門人人收一皮 於 2021-3-1 01:26 PM 發表

大陸假酒無處不在
黃頭龜講假話無處在。

中國又唔係2020全年唔買紅酒..................

呢D 咁嘅比較報告..............掉落垃圾桶都會被垃圾桶嫌棄...............

專心炒股........

吹水會分心, 會走雞.............
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]