• 瀏覽: 43,532
  • 回覆: 311
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 chkwong 於 1-3-2021 12:32 AM 發表

萬億北水湧港 大戶御用經紀:未來十年樓價會升得好得人驚|財經加零一

https://www.youtube.com/watch?v=LzKSrcxHEvs

今年全年可望有萬億資金湧港,

資金最終會流入各行各業、以至消費市場。

當防疫措施放寬、購買力釋放,一般經濟將有報復性反彈,當中樓市尤其受惠

未來十年樓價會升得好得人驚
咁咪每個業主都變成億萬富豪?
以後仲可唔可以著對拖鞋落街督魚蛋?

熱賣及精選
引用:
原帖由 kwma 於 2021-3-1 09:03 AM 發表

whatgoesupmustcomedown
條友完全唔提利息會加,且加急,。一

國內的人買樓,不是很看回報的,你睇佢地租金回報一直以來有幾高?  強如深圳,5年前又兩厘,而家又你兩厘,如果個風炒起,就掃,冇咩投資唔投資回報的...

引用:
原帖由 gofreego 於 2021-3-1 07:01 PM 發表

國內的人買樓,不是很看回報的,你睇佢地租金回報一直以來有幾高?  強如深圳,5年前又兩厘,而家又你兩厘,如果個風炒起,就掃,冇咩投資唔投資回報的...
深圳大灣區大哥 長升長有 當然搶手😎👍

好多胸姐轉做AA

引用:
原帖由 片刻橙色的頭巾 於 2021-3-1 01:49 AM 發表

你有冇睇條片呀?冇睇唔好扮知我講乜啦。你第一日出嚟撈?唔知個世界就係金字塔頂層嗰少少人帶動經濟?你嗰10%包唔包偉大祖國人口?

無人同你同枱食飯, 貧富懸殊,經濟兩極化,係你死你事乞遠啲!淡淡自絕於樓市經濟之外,拉動都經濟都唔關你哋事。投資棺材啦,好抵呀!
大陸人買港樓是為了升值,如果唔升,買來做乜?
趨勢係將來接火棒的年輕一代越來越少了。大陸同香港都係咁。

引用:
原帖由 chkwong 於 2021-3-1 12:32 AM 發表

萬億北水湧港 大戶御用經紀:未來十年樓價會升得好得人驚|財經加零一

https://www.youtube.com/watch?v=LzKSrcxHEvs

今年全年可望有萬億資金湧港,

資金最終會流入各行各業、以至消費市場。

當防疫措施放寬、購買力釋放,一般經濟將有報復性反彈,當中樓市尤其受惠

未來十年樓價會升得好得人驚
又害人不淺

我就變契弟,一生做做做

只會升股票,唔會買樓

引用:
原帖由 jielinltd 於 2021-3-1 09:11 PM 發表

只會升股票,唔會買樓
d人買股票賺到錢,都會諗住好d既

買樓同炒股票一樣你會唔會高追 你有本事買十萬蚊一呎都可以有冇人幫你接火棒

引用:
原帖由 片刻橙色的頭巾 於 2021-3-1 09:50 PM 發表

你今年幾歲?你細過18歲至擔心社會老化問題啦!到實質對你有影響時,你的興趣已不在樓房而是棺材

所以廢淡永遠上唔到車就係咁解。銀紙貶值變數碼化玩負利率的大潮流又唔見你驚?
我D樓都供滿咗,所以唔驚升,又唔驚跌。
乜你好驚跌呀?

仲有年輕人使乜擔心社會老化?大把世界!兩個60歲退休,先得一個後生仔出身,使乜擔心?

你老咗行唔旭,冇人照顧就要擔心啦!仲有就係高價買咗樓,冇後生租你層樓,租值跌就樓價跌,高價買貨的投資者要擔心多啲喎。

引用:
原帖由 thetwodates 於 1/3/2021 21:27 發表

d人買股票賺到錢,都會諗住好d既
無錯。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]