• 瀏覽: 43,498
  • 回覆: 311
  • 追帖: 4
北水響股市賺到盤滿本滿,投落磚頭保值, 華人文化。人仔對港幣八析。 過開嚟買手袋順便買半層一層樓擺下攞,買到全球最貴嘅樓都算威威嘅。

熱賣及精選
引用:
原帖由 chkwong 於 2021-3-1 01:06 AM 發表

永遠都係貴

咩年代幾時平過
尼句真係真事....任何年代都有一班人認為樓價貴, 希望樓價可以跌破當時所謂的貴價, 咪者係而家唱淡個班人囉...
個個都想1000萬樓跌700萬俾你300萬買到, 我都試過咁諗, 所以100唔買, 300唔買, 去到500都唔買, 係到想有人幫手推倒樓價.
黎得尼個版既人, 一係已有樓, 一係想買樓, 所以D淡淡到最後咪又係想買樓...

小孩子, 真係小孩子, 重細咩? 你幾多歲呀? 想玩咪即管玩落去囉, 呵呵
金句: 我說係就係, 唔洗證據, 尼度唔係法庭, 唔洗證據, 我對眼就係證據
引用:
原帖由 66infinity 於 2021-3-1 01:02 AM 發表

發夢!香港樓價現在已經好很貴,從投資角度而言,完全無投資價值!經濟差、失業率上升,營商環境差,我都想知樓價可以升得咩出樣?仲話升到好得人驚
你覺得貴,因為你覺得錢仲係有價值,好似啲人覺得股票有價,但對於發行商鐘意印就印其實只係張紙。

引用:
原帖由 chkwong 於 2021-3-1 12:32 AM 發表

萬億北水湧港 大戶御用經紀:未來十年樓價會升得好得人驚|財經加零一

https://www.youtube.com/watch?v=LzKSrcxHEvs

今年全年可望有萬億資金湧港,

資金最終會流入各行各業、以至消費市場。

當防疫措施放寬、購買力釋放,一般經濟將有報復性反彈,當中樓市尤其受惠

未來十年樓價會升得好得人驚
又係呢D 濕九老吹, 而家香港有國安法, 內地D錢有得揀都唔會搬錢落黎啦. 同放係內地有乜分別?
另外大陸人都唔想落黎生活. 貪香港多黃絲咩

香港加証券稅, 就係要逼水返內地股市. 呢個無可否認, 香港D咁大既政策如無內地領導同意, 波叔敢咩?

升唔升,都要等十年后先知,作者可能已升天

經紀要賺佣金,唔通同你講樓市扑街咩。有冇見過 賭場同你講輸到仆街,唔好入嚟。又或者個sales 同你講唔好買,一買即蝕。自己信自己,信專家食屎la.。 中咗就認屎認屁, 輸咗就鳩縮。佢哋講曬啦。

引用:
原帖由 66infinity 於 2021-3-1 01:02 AM 發表

發夢!香港樓價現在已經好很貴,從投資角度而言,完全無投資價值!經濟差、失業率上升,營商環境差,我都想知樓價可以升得咩出樣?仲話升到好得人驚
唔係呀?港樓都叫貴?

中國人DNA都鍾意買樓

你同我都想

只差在有無勇氣和實力

港幣一路跟隨美元匯率下跌

支持 樓價唔等人

不恨古人吾不見
恨古人不見吾狂耳
跌到飛起

買爆

引用:
原帖由 chkwong 於 2021-3-1 12:32 AM 發表

萬億北水湧港 大戶御用經紀:未來十年樓價會升得好得人驚|財經加零一

https://www.youtube.com/watch?v=LzKSrcxHEvs

今年全年可望有萬億資金湧港,

資金最終會流入各行各業、以至消費市場。

當防疫措施放寬、購買力釋放,一般經濟將有報復性反彈,當中樓市尤其受惠

未來十年樓價會升得好得人驚
係唔係通脹好得人驚呀

仲講,即入啦

引用:
原帖由 狂人達哥 於 2021-3-1 02:02 PM 發表

經紀要賺佣金,唔通同你講樓市扑街咩。有冇見過 賭場同你講輸到仆街,唔好入嚟。又或者個sales 同你講唔好買,一買即蝕。自己信自己,信專家食屎la.。 中咗就認屎認屁, 輸咗就鳩縮。佢哋講曬啦。
經紀係想樓有成交就得,經紀咪又係照收1%傭。 業主買家賺/輸關他鬼事。 

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]