• 瀏覽: 5,656
  • 回覆: 72
  • 追帖: 1
1. 交易過於頻繁, 接近每天把賬號裡的股票都交易一次.
2. 強迫症睇盤, 無法停止.
3. 忽視基本面價值, 跟隨市場潮流去買.
4. 不仔細看公司年報, 盡信小道傳聞消息.
5. 從沒計算自己受承受的風險, 每次出手都大大注, 驚死賺得少.....

熱賣及精選
引用:
原帖由 前後抽插 於 2021-2-28 07:35 PM 發表

5. 從沒計算自己受承受的風險, 每次出手都大大注, 驚死賺得少.....
我一項都冇中!
所以我只有微利,永無發達🤣😎🤒

引用:
原帖由 ff2456 於 2021-2-28 07:47 PM 發表

我一項都冇中!
所以我只有微利,永無發達🤣😎🤒
咁先係叻仔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前後抽插 於 2021-2-28 07:35 PM 發表

咁似ark既

回覆 引用 TOP

引用:

咁似ark既我掃咗巧多9988,每日睇股價10次

回覆 引用 TOP

3,4,5 有呢個問題既,呢排都會輸死

回覆 引用 TOP

我老友鼠B唔係咁講

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2021-2-28 07:52 PM 發表

我老友鼠B唔係咁講
你中晒

依家好多人都犯哂1至5

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前後抽插 於 2021-2-28 07:56 PM 發表

你中晒
聽日都預左會晏起身未必趕得切朝頭早排隊入市。。。分析番個大市先。。。咁睇番上星期大跌。。。今個星期就關鍵喇。。。反彈就實有而彈幾多就未知。。。另外以我所知好多人查實2月已經打定辭職信。。。點知埋門一腳撻Q。。。結果3月又要返工。。開得工即係炒舊經濟就實冇死喇。。。好似66個D就一定多人搭番。。。如果想食大波。。。長汽都唔錯㗎大陸經濟復甦晒。。。對車需求有增無減。。。再進取D睇遠少少既話睇埋香港航空股都唔怕。。。疫苗打緊好快可以起機喇。。。#66#293#2333#

曾經聽過bitcoin係一種文化大革命。。。而權力集中係政府。。。隨著bitcoin日益莊大。。。結果各地政府同bitcoin必有一場大戰。。。勝敗難料。。。同世界大戰一樣。。。生靈塗炭。。。諗起都打冷震。。。唔知大家又支持邊面

佢話bitcoin係好嘢

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2021-2-28 08:02 PM 發表

聽日都預左會晏起身未必趕得切朝頭早排隊入市。。。分析番個大市先。。。咁睇番上星期大跌。。。今個星期就關鍵喇。。。反彈就實有而彈幾多就未知。。。另外以我所知好多人查實2月已經打定辭職信。。。點知埋門一腳撻Q。。。結果3月又要返工。。開得工即係炒舊經濟就實冇死喇。。。好似66個D就一定多人搭番。。。如果想食大波。。。長汽都唔錯㗎大陸經濟復甦晒。。。對車需求有增無減。。。再進取D睇遠少少既話睇埋香港 ...

回覆 引用 TOP

有圖有真相

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前後抽插 於 2021-2-28 19:35 發表

引用:
原帖由 homing1977 於 2021-2-28 08:05 PM 發表

omg

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右