• 瀏覽: 8,243
  • 回覆: 124
  • 追帖: 1
依度經常出現一啲無根據,無分析ga唱淡post, 內容包括:
越賣越平
新樓賣唔晒
經濟差
失業率高
疫情
股好過樓

搞到真係有版友,賣咗自住去買股票(好似300蚊買阿里巴巴)
結果呢?
開頭歡天喜地,信心爆棚等收錢
最後消失天與地

你地有無良心架?

另外,真係希望大家研究一下以下別有用心人士ga邏輯:
「新樓賣唔晒會等於樓市冧」
「新樓成交只係帳面價,實情回佣回40%」
「失業高企,業主頂唔住會劈售」
「回報太少唔值得投資」

上述項目,係幾時講起架?係2019年6月暴動開始時講ga, 依家2021年3月喇,差唔多兩年喇,樓市有無冧呀?有出現特價時段,但過咗架喇,無架喇,重期望乜因素會冧市呀?

另外,我想重點講下「新樓賣唔晒會等於樓市冧」依過邏輯
你有無腦架?有無良心架?咁樣誤導人都可以?起樓果啲發展商,紮根香港半世紀,賺咗半世紀錢會怕你咁唱淡?
的確,有部分係回佣或調整咗價錢,但調整完都係高價,發展商會屈服短期ga調整期?依家人地售賣新樓ga策略:「樓,係咁貴架喇,買唔買睇你本事」,嬴ga最終都係佢地呀

真係好希望,你地班人唔好再害人,我唔想再見到有版友賣自住去抄股,結果人間正發

你地個良心去咗邊呀!

熱賣及精選
引用:
原帖由 匯聚良友 於 2021-2-28 03:34 PM 發表

依度經常出現一啲無根據,無分析ga唱淡post, 內容包括:
越賣越平
新樓賣唔晒
經濟差
失業率高
疫情
股好過樓

結果呢?
最後消失天與地

你地有無良心架?

「失業高企,業主 ...
嫌貴?買美團law 
入場費平好多

引用:
原帖由 經驗老散 於 2021-2-28 03:36 PM 發表

嫌貴?買美團law 
入場費平好多
依隻有排插喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 匯聚良友 於 2021-2-28 03:34 PM 發表

越賣越平
新樓賣唔晒
經濟差
失業率高
疫情
股好過樓

結果呢?
最後消失天與地

你地有無良心架?

賭沒必勝,輸錢無命。

回覆 引用 TOP

仲有以下理由:

- 加息 (唔好拗,睇吓債息、通脹)** 我零經濟知識,唔識分析 **
- 資產增值稅 (諗緊,未知幾時實施)
- on9 港燦先買垃圾港股,識炒一定炒美股 ** 同上,零知識 **
- 政策杜絕炒家 (唔知而家仲有邊個炒樓)
- 除自住外,其餘投資樓都係死罪 
- 2047 樓價歸‘0’,唔好同我講基本法,到時唔知仲有冇?

當然仲有一個絕對壓到性嘅原因;

- 好快跌,就嚟跌,下半年會跌,出年會跌,後年......!

無啦,暫時係聽到咁多。

淡淡好慘

回覆 引用 TOP

引用:

越賣越平
新樓賣唔晒
經濟差
失業率高
疫情
股好過樓

結果呢?
最後消失天與地

你地有無良心架?

信佢哋真係死得,09輸到21,上年年頭仲黑天鵝,依家啲黑天鵝死L哂啲樓價都冇認真跌過

Sentosa Palawan beach
良心 post ~ 支持!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 F.Fabregas 於 2021-2-28 04:25 PM 發表

信佢哋真係死得,09輸到21,上年年頭仲黑天鵝,依家啲黑天鵝死L哂啲樓價都冇認真跌過
舊市重提嚇搞人

回覆 引用 TOP

引用:

越賣越平
新樓賣唔晒
經濟差
失業率高
疫情
股好過樓

結果呢?
最後消失天與地

你地有無良心架?

蝕讓喎  點睇?

https://ps.hket.com/article/2888609/浪澄灣2房戶 連租約1045萬元易手?mtc=60037

其實我覺得他們好可憐、有無限既時間開重覆既post 唱淡,我係他們寧願努力搵錢,不過唔洗對個啲post 太認真,市場已經懲罰左呢班人10幾年,勝負早已分,執迷不悟,就只有繼續打飛機,繼續樣樣都唔好,但睇唔到最唔好嘅就係自己。

回覆 引用 TOP

其實咁先熱鬧,早排班「地產版股神」消失咗,呢版真係靜咗好多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jasons1 於 2021-2-28 04:35 PM 發表

蝕讓喎  點睇?

https://ps.hket.com/article/2888609/浪澄灣2房戶 連租約1045萬元易手?mtc=60037
你想我答你乜?
真話ga話你唔會開心

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]