• 瀏覽: 41,841
  • 回覆: 217
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 WentWorth.Miler 於 2021-2-28 02:15 PM 發表

請教各位, 如何追討

咁辛苦搬?真係損人損已

熱賣及精選
其實唔值錢, 可能只是想玩 9 你 . 

引用:
原帖由 WentWorth.Miler 於 2021-2-28 04:01 PM 發表

已報警, 警察上來後查察後表示:此屬民事, 請循民事途徑...........又公証處上來影相, 又小額錢債處追.....
盜竊都係民事? 當差真係好做。

引用:
原帖由 正傻西4 於 2021-2-28 05:10 PM 發表

我估又係響呢個時勢,仍然加人地租,所以咪比人玩鑊金。小額錢債,要有佢地址先有得搞。

我做業主,去年及今年年頭過年,全部免租1個月,連續2年租約到期無加租,大時大節咪送下月餅、年糕比租客,租客都很愛惜我間屋,又甚少煩我。講真,呢2年經濟不景氣,咪當幫下人,唔好下下賺到盡。
我地處事風格一樣 我個租客台灣人 交租有早無遲 因為有d問題上去過單位幾次 keep得好乾淨 十分愛惜我間屋 租客亦從來無要求減租 我知出邊咩環境 退租時主動退多半個月租錢比佢地 話多謝你尼兩年支持 跟著佢返台灣又寄口罩又寄鳳梨酥及其他食物比我 善意真係流動既 做人相輔相成

引用:
原帖由 sdmy 於 2021-2-28 05:59 PM 發表

盜竊都係民事? 當差真係好做。
阿蛇問返你.你租果時有無現埸圖像或相之類記錄.雙方簽暑等.收樓時係咪雙方在場.仲有無厘印跟住業主話算腸數啦

唔係收實樓無事先放按金嗎?

龍如無摺埋到,唔知就唔好亂講,龍如暫停營業咋,今日仲有人聽電話和講解

引用:
原帖由 WentWorth.Miler 於 2021-2-28 04:01 PM 發表

已報警, 警察上來後查察後表示:此屬民事, 請循民事途徑...........又公証處上來影相, 又小額錢債處追.....
主要原因是你有交收,果陣唔出聲,人哋可以話你收咗之後拆咗都得。

樓主當買個教訓,好彩你果部窗口式都唔係貴嘢

舊租約上年4月份到期, 冇簽新約, 照舊約交租. 冇打厘印, 冇退租書

賣走咗

引用:
原帖由 disclaimer18 於 2021-2-28 04:11 PM 發表

租客話
租係按金扣你都醒水啦。

唉。

梗係唔可以咁扣。
我之前條租客話老母病左,冇錢交租要按金扣....

收樓果然間屋嘅牆花晒。

2個選擇:
a) 佢搵師父搞。
b) 我搵人搞費用,按金扣。
收租佬預左啦,你加人租果時又咪係咁無人情?加500/1000夠鐘加租啦

引用:
原帖由 WentWorth.Miler 於 2021-2-28 04:03 PM 發表

果仆街二月初說二月尾走, 按金當最後個月租金
你咁都肯應承佢,你無腦。。

我未見過有一個朝代, 會因為領袖身邊多左幾隻擦鞋狗而變得強大.
引用:
原帖由 disclaimer18 於 2021-2-28 04:11 PM 發表

租客話
租係按金扣你都醒水啦。

唉。

梗係唔可以咁扣。
我之前條租客話老母病左,冇錢交租要按金扣....

收樓果然間屋嘅牆花晒。

2個選擇:
a) 佢搵師父搞。
b) 我搵人搞費用,按金扣。
我層樓租畀人,D場花就預咗. 通常啲租客話呢啲係正常損耗.

引用:
原帖由 johnlam12388 於 2021-2-28 06:17 PM 發表

再嘈拉尻你 尋釁滋事!
係呀,樓主報警已經係浪費警力,告得,若然唔服上訴,就係尋釁滋事👍

仲有呢啲手尾,@#&$%π

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]