• 瀏覽: 18,396
  • 回覆: 45
  • 追帖: 1
一注b6,估計中7手,預左仆街

熱賣及精選
引用:
原帖由 thomas43213 於 2021-2-28 09:23 PM 發表

賽生藥業(06600)3月3日(周五)掛牌上市
市場消息透露,其初步錄得逾1067倍超額認購,凍結資金逾2351億元,有逾43萬人認購,料以上限18.8元定價,集資21.81億元。

賽生藥業是一家擁有產品開發和商業化集成平臺的生物製藥公司,專注的治療領域包括腫瘤及重症感染。已上市的產品包括自有產品日達仙以及授權引入產品擇泰,另外一款授權引入產品安其思即將上市。

個個都話唔抽, ...
3月3日點解係週五?

呢排太多藥業上市,有危機

引用:
原帖由 什下什下成長 於 2021-3-1 10:00 AM 發表

一注b6,估計中7手,預左仆街
b1呢?

引用:
原帖由 manhoman 於 2021-3-1 11:38 AM 發表

b1呢?
估計 B1 2 or 2+1

引用:
原帖由 fale 於 2021-3-1 11:43 AM 發表

估計 B1 2 or 2+1
如果跌既其實唔算小

引用:
原帖由 manhoman 於 2021-3-1 11:45 AM 發表

如果跌既其實唔算小
唔太差吧, 其實google下德福個陀手fund佬出身, 雖然個fund細, 但依幾年佢地投資醫療設備股價都升得唔錯, 算正氣

引用:
原帖由 thomas43213 於 2021-2-28 09:23 PM 發表

賽生藥業(06600)3月3日(周五)掛牌上市
市場消息透露,其初步錄得逾1067倍超額認購,凍結資金逾2351億元,有逾43萬人認購,料以上限18.8元定價,集資21.81億元。

賽生藥業是一家擁有產品開發和商業化集成平臺的生物製藥公司,專注的治療領域包括腫瘤及重症感染。已上市的產品包括自有產品日達仙以及授權引入產品擇泰,另外一款授權引入產品安其思即將上市。

個個都話唔抽, ...
43萬人 同今年前幾隻有60~110萬人少左成4~6成人,
係D人孖得大,佢集資又唔係特別多
先聲果陣凍資都2000億 三十幾萬人LA
但果陣熱度唔夠今年甘高
味差唔多,前幾隻甘好 一定有人博架LA

引用:
原帖由 fale 於 2021-3-1 11:50 AM 發表

唔太差吧, 其實google下德福個陀手fund佬出身, 雖然個fund細, 但依幾年佢地投資醫療設備股價都升得唔錯, 算正氣
咁就唔知,但升個d股好似多數提早有國際暗盤

引用:
原帖由 manhoman 於 2021-3-1 12:59 PM 發表

咁就唔知,但升個d股好似多數提早有國際暗盤
幕後開始做野, 起碼無good完水放棄佢

https://hd.stheadline.com/news/r ... -財經-新股速遞-賽生藥業增長前景不俗

賽生藥業認購7萬股才穩獲1手

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/fina ... 0301_00842_001.html

引用:
原帖由 fale 於 2021-3-1 05:35 PM 發表

賽生藥業認購7萬股才穩獲1手

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210301/bkn-20210301171611087-0301_00842_001.html
乙頭有冇4手

引用:
原帖由 sdyes 於 2021-3-1 05:37 PM 發表

32蚊??

引用:
原帖由 雨中一蝦仁 於 2021-3-1 05:37 PM 發表

乙頭有冇4手
可能3-4?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]