• 瀏覽: 39,664
  • 回覆: 46
  • 追帖: 54
本主題由 miss5 於 2021-3-5 06:39 PM 關閉
👋

熱賣及精選
引用:
原帖由 一頁消失了表哥 於 2021-2-26 11:39 AM 發表

一埸馬出12隻,末過終點也未知勝負,出得賽就有機,股票也一樣,無人知道下星期是什麼結果,玩股票有一個好處,一日未賣未代表輸。
勁,下次俾貼士

引用:
原帖由 kkwgm 於 2021-2-26 01:08 PM 發表

大家加油! 小米有底背弛現象,隨時進入超賣,我自己就吾會系呢 d 位沽貨的! 由佢擺下先
擺埋一邊先,等升

引用:
原帖由 伊藤健 於 2021-2-26 02:21 PM 發表

關於小米,我覺得大家應該冷靜一點先,唔好再提咩原因入咗貨又點了,我自己都30.2入咗。
其實都已經嚟到依個地步,都唔差再睇埋下個星期,今日黑色星期五,恆指都插咗唔少。
下星期都冇咩起色嘅話先決定止唔止蝕吧!
我覺得依刻走唔係咁理性…
係呀,所以入左放埋一邊先,等跌定再算。

引用:
原帖由 ming0128 於 2021-2-26 02:31 PM 發表

我又無諗過要走喎,一開始都已打算,賺嘅就睇賺幾多先走,輸嘅就由得佢坐下,自己買股都只係搵外快,又口係靠佢食飯,最重要嘅係,自己又口叻,在跌巿時,轉來轉去咪盞輸多啲😅
轉黎轉去又有手續費,除左急住要止蝕外,都係一動不如一靜。

引用:
原帖由 kkwgm 於 2021-2-26 02:56 PM 發表

我想吸納一 d 優質股
有沒有心水推介?

引用:
原帖由 kkwgm 於 2021-2-26 10:30 PM 發表

我研究緊,岩岩睇緊 3 號煤氣底背弛,見底訊號
今天逆市升

引用:
原帖由 kkwgm 於 2021-2-26 10:46 PM 發表

688 、914 也是較明顯的
昨天有講話內房好消息, 內房好水泥又會好😃

引用:
原帖由 kkwgm 於 2021-2-26 11:03 PM 發表

另外 2 號中電,又系背弛一段時間儲力上
👍😃

引用:
原帖由 kkwgm 於 2021-2-26 11:40 PM 發表

其實突然跌得咁急,吾止系小米,好多股份都坐晒艇,我個 fd 252 買左比亞迪仲傷,成十萬蚊一手,佢好重貨
今天跌到197,染唔到藍添

引用:
原帖由 kkwgm 於 2021-2-27 12:21 AM 發表

其實我以前長渣煤氣好多年,不過佢突然縮減一半紅股先走
10送1變20送1, 我記得好多人都沽, 煤氣曾經股民愛股

引用:
原帖由 kkwgm 於 2021-2-27 12:30 AM 發表

以前呢隻野長收息好穩定,純賺無風險,可惜
同獅子銀行一樣,長情都有分手一天

引用:
原帖由 kkwgm 於 2021-2-27 12:43 AM 發表

煤氣現價還處於低水,仲可以吸納
😃👍👍

引用:
原帖由 ming0128 於 2021-2-27 09:31 AM 發表

保守嘅,選擇公用股用來避險係一個不錯嘅選擇。如果進取啲嘅,就研究下有什麼類型行業,會受惠於復甦國策。
揀股人人都有自己嘅一套,就算評論員都會有唔同派別,就睇自己buy邊套啦,我自己就一直係揀啲自己認為該行業遠景係好嘅去買,最後嗰句都係,投資有風險,輸得起先好買,無謂最後輸打贏要麻😉
https://youtu.be/szrtjHFjNbE
剛剛睇到節目中有提及中國中車

引用:
原帖由 kkwgm 於 2021-2-27 10:42 AM 發表

其實衣家都仲好低水,入少少放系度又真系吾怕既又吾系貴
👍👍😃

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]