• 瀏覽: 6,235
  • 回覆: 90
樓主相信一般中長線投資就無乜影響, 短炒就一定會稍為縮減! 但亦只會對升跌1%以內嘅股票買賣有大影響!
其實係心理作用大過實際影響

熱賣及精選
加$3都咁淆底,大戶好 cheap!

引用:
原帖由 mlf707a 於 2021-2-24 05:50 PM 發表

加$3都咁淆底,大戶好 cheap!
近來升咗咁多, 唔借d意推低大市係正常

回覆 引用 TOP

😒你有冇玩過頻繁交易?

今日3千五佰億成交就俾多 1億,總供  4.5億,你自己話算唔算多?

引用:
原帖由 IPOMan 於 2021-2-24 05:56 PM 發表

今日3千五佰億成交就俾多 1億,總供  4.5億,你自己話算唔算多?
大戶驚左啦

回覆 引用 TOP

樓主可能連咩係高頻交易都唔知係咩

引用:
原帖由 tommywsc 於 2021-2-24 05:57 PM 發表

樓主可能連咩係高頻交易都唔知係咩
似係傻散,幾日先一兩萬買股仲要坐緊艇果隻,對距影響咪細囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-2-24 17:49 發表

樓主相信一般中長線投資就無乜影響, 短炒就一定會稍為縮減! 但亦只會對升跌1%以內嘅股票買賣有大影響!
短炒少咗金融業咪收少咗佣金、政府實際印花稅收入咪少咗、流動性低咗咪少d外資流入!
香港係最大輸家!

陳淑莊: 市民支持便支持, 我可以繼續反對囉.
銀行嘅股票交易會更少

不要美金,只愛黃金 !!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 onnam 於 2021-2-24 06:00 PM 發表

短炒少咗金融業咪收少咗佣金、政府實際印花稅收入咪少咗、流動性低咗咪少d外資流入!
香港係最大輸家!
本地薑大戶將更易操縱上落,可以重新掌跎

回覆 引用 TOP

大戶每日成交幾仟萬,幾億,幾十億,你估你D雞仔注

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2021-2-24 06:16 PM 發表

大戶每日成交幾仟萬,幾億,你估你D雞仔注
賺大錢嘅更加唔重視果d錢, 係雞仔注先咁緊張姐

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-2-24 06:19 PM 發表

賺大錢嘅更加唔重視果d錢, 係雞仔注先咁緊張姐
無大戶等死

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-2-24 05:49 PM 發表

成個財經版發現到好多輸打贏要嘅智將好多數都唔識計。唔識計都可以上Google計啫。

https://hkcoding.com/stock-calc/

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]