• 瀏覽: 9,745
  • 回覆: 83
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 jasons1 於 2021-2-24 01:57 PM 發表

啟德衰過將軍澳啦 將軍澳邊有咁多公屋呀
算啦咁,交換,將軍澳嘅搬來啟德,啟德嘅搬入將軍澳啦。

熱賣及精選
發展九龍站做CBD 2 實際D

提示: 違規內容已被屏蔽
之前買咗樓同投地果d真係比政府玩死,咁多住宅,我使乜用22000一尺去買呢度,正一掛羊頭賣狗肉

引用:
原帖由 orangetammy 於 2021-2-24 01:37 PM 發表

除了airside 和SOGO , 果度仲有什麼商業發展? 

不過 九龍站也只需要一個 園方、ICC... 
九龍站仲有呢個超大型商業項目

啟德CBD連夢都無得發, 無單軌,無商業

不要美金,只愛黃金 !!
引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2021-2-24 12:57 PM 發表

無啦,一如所料,政府將五塊啟德商業地變住宅,基本上以後只可以吹奏airside同sogo

今次啟德友會否仲騰雞過我?
好事

引用:
原帖由 無盡奔馳的烈車 於 2021-2-24 01:20 PM 發表

根本邊度需要咁多商業行為啊?
越來越多WFH, 間間中小企都縮少租用面積。 外資尤其是美資靜悄悄地逐步遷拆到星加坡,商業地需求的確減少,流標係有原因,地產商唔係傻。

引用:
原帖由 LeeLK 於 2021-2-24 05:53 PM 發表

越來越多WFH, 間間中小企都縮少租用面積。 外資尤其是美資靜悄悄地逐步遷拆到星加坡,商業地需求的確減少,流標係有原因,地產商唔係傻。
九龍灣,觀塘仲有大把商業單位賣唔出租唔出. 根本唔需要再增加商業地

引用:
原帖由 你好我好大家好 於 2021-2-24 05:49 PM 發表

九龍站仲有呢個超大型商業項目
Wow ! 九龍站未起呢個之前已經咁犀利,起咗之後咪不得了

可能香港其實已經不乏商業用地了.... 

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 jasons1 於 2021-2-24 01:43 PM 發表

又呃你最后一幅啟德用地 點知賣完成之後  變多五幅
全港最大老千,港府

引用:
原帖由 你好我好大家好 於 2021-2-24 05:57 PM 發表

九龍灣,觀塘仲有大把商業單位賣唔出租唔出. 根本唔需要再增加商業地
你呃人,夜晚着晒燈㗎喎。

引用:
原帖由 orangetammy 於 2021-2-24 05:58 PM 發表

Wow ! 九龍站未起呢個之前已經咁犀利,起咗之後咪不得了

可能香港其實已經不乏商業用地了.... 
仲有入境處同稅局放返出嚟呢。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]