• 瀏覽: 26,333
  • 回覆: 151
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 LeeLK 於 2021-2-24 04:14 PM 發表

好多物業呢一兩年管理費都有加, 點解租金一路跌緊?
賺夠平D做善事....

熱賣及精選
5000蚊消息劵,對超市有幫助外,對樓市有咩作用?硬膠

引用:
原帖由 明日真香 於 2021-2-24 04:18 PM 發表

你以為租金永遠都係向下?
無人知,正如你以為樓價一定升? 只係想話加咗累進差餉未必可以加到租金, 正如華懋觀塘安峯萬二蚊一呎買地,未必可以二萬蚊一呎賣出去。

支持

引用:
原帖由 kachun1996 於 2021-2-24 01:30 PM 發表

佢地智商係咁上下
ccl比上月跌0.03 佢地唔會同人講
慣哂了
今日股市一舖清倒?

引用:
原帖由 LeeLK 於 2021-2-24 04:29 PM 發表

無人知,正如你以為樓價一定升? 只係想話加咗累進差餉未必可以加到租金, 正如華懋觀塘安峯萬二蚊一呎買地,未必可以二萬蚊一呎賣出去。
所以幾時都話買鐵路盤
只要夠近站 大把人搶住要 🙊

引用:
原帖由 跑步人生 於 2021-2-24 13:10 發表

業主有差餉寬減, 電費補貼及 還息不還本
但租客除左電費補貼外, 乜都冇, 仲可能被加租或趕走, 點算好
正打手
信您死得
4圍都減租

引用:
原帖由 阿火~~ 於 2021-2-24 04:24 PM 發表

5000蚊消息劵,對超市有幫助外,對樓市有咩作用?硬膠
越唱好現實越😃xx

政府擔保失業借貸
即系做埋財仔?

睇完笑9死我, on9 硬好

真心唔明同樓市有乜關係,不過都可以減輕到啲業主少少負擔,但係對「N無」人士嚟講就慘啲

引用:
原帖由 跑步人生 於 2021-2-24 12:44 PM 發表

1. 每人派5000消費券,  近乎全港人受惠, 5000*720萬人 =360億元資金最終流入市場, 將對樓市有正面作用

2. 政府擔保失業借貸, 5年還, 如期歸息都唔駛俾,  如申請埋樓市還息不還本, = 免費借錢俾你供樓

3. 汽車相關費用增加, 將減少人投資車位, 或買車, 資金將投入樓市, 樓價又進一步上升

下午相信好多業主會反價或封盤
消費卷只可用來買樓。

買樓超廢券

引用:
原帖由 跑步人生 於 24-2-2021 12:44 發表

1. 每人派5000消費券,  近乎全港人受惠, 5000*720萬人 =360億元資金最終流入市場, 將對樓市有正面作用

2. 政府擔保失業借貸, 5年還, 如期歸息都唔駛俾,  如申請埋樓市還息不還本, = 免費借錢俾你供樓

3. 汽車相關費用增加, 將減少人投資車位, 或買車, 資金將投入樓市, 樓價又進一步上升

當配合國籍法出籠全港樓市必大升.

引用:
原帖由 跑步人生 於 2021-2-24 12:44 PM 發表

關樓市咩事

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]