• 瀏覽: 59,714
  • 回覆: 558
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 manmas88 於 2021-2-24 01:37 PM 發表

今次會吾會由港股帶領全球股市爆破

咁個股災名叫乜好
加稅爆破

熱賣及精選
引用:
原帖由 pig00083 於 2021-2-24 01:31 PM 發表

加嗰0.03巴仙,冇本事就唔好買囉!
冇錯!大拿拿30%!退出股市啦!

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2021-2-24 01:40 PM 發表

今日跌一趺,全港損失幾千億
跌可以有平野買, 都會製造下次的盈利既

TBB 特色
1) FANS 永遠向前看 ,所有講過大台 負面的都是'x手
2) 三寶: 口水餓底查案劇,  律C 高智劇,  N角戀磚業劇
3) 大導3招:  人格分裂,  餓底,   留尾 (又可拍多輯)
4) 編劇template: 尾5集含包散
引用:
原帖由 D.Kam 於 2021-2-24 01:40 PM 發表

加0.03% 有幾多 優質股一日都升幾個%, 除非個莊家要靠頻密交易舞高舞低先多左成本姐
真要多年謝波叔,令到388難得跌過500,好多人沽盤,但我入了貨,印度神童寓言好鬼準。

千古罪人打矛波 ??
全球一人一篤口水就可以將波伯 浸死!70億篤口水比大海深

突發加稅,基金未準備沽貨,短期都難以大升,轉去美股玩!

未加都全世界最貴,而家趕客走

引用:
原帖由 中計 於 2021-2-24 01:39 PM 發表

如果加左印花稅後. . . 仍然維持每日2千幾3千億成交. . . . . 咁係咪即是加印花稅係影響唔大呢???
加印花稅係涉及埋全香港市民的強積金手續費

唔係剩係股民買賣股票, 市民強制性供款的強積金涉及的股票 成交額係唔會有所大改變, 但手續費係會以強積金公司購入股票的百份比調升手續費, 係會有大影響

茂仔終於交出球靚波

$5000 電子消費卷
🤭👏🎉

賭仔性瀨黃人性瀨重瀨屎瀨尿

引用:
原帖由 ngkafai 於 2021-2-24 11:20 AM 發表

累死金融業
不過佢都推出5000蚊消費卷,跌少少當調整

引用:
原帖由 香港回收的神 於 2021-2-24 01:02 PM 發表

你攞一萬蚊時又唔諗下錢喺邊度嚟, 唔好輸打贏要, 好唔好?
香港股票好多人日炒出出入入,你宜家加稅就沒人出出入入,變成全部長期持有,變左港股更穩定,但成交一定變少,因為少左人日炒。

北水今日淨流出,好耐無見過

豬波

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]