• 瀏覽: 4,726
  • 回覆: 52
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 callimelau 於 2021-2-24 00:24 發表

未必全部都係個盤既問題,華懋呢幾年做出嚟既野幾有心
依家又肺炎又失業率高其實都好難賣
減三成點都有d承接

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2021-2-23 09:22 PM 發表

其實只賣左3伙。前幾日話收到二百票,埋單百二票,真是未聽過抽樓都可以退票抽飛。

搵多幾個演員買多幾伙都懶,香討好友一味吹吹吹但又唔買。
二百票/20=10客,不嬲都係除20

引用:
原帖由 有危就有機 於 2021-2-23 11:04 PM 發表

我都從未見過咁柒的開價,估計佢呢個盤賣十年走唔甩
冇計,成本高,政策有變🥲

引用:
原帖由 jasons1 於 2021-2-24 12:30 AM 發表

又話今年牛年=牛市 又話龍市
點知今年兩個新盤 全部銷情慘淡
屯門帝御滯銷
安峯滯銷
SilVersands 滯銷
蔚藍東岸第二輪滯銷
LP 10 唔可以全部淸
貨尾氣勢如虹

全部惜售?

二手
雲匯蝕讓
天鑽蝕讓
傲形蝕讓
匯璽蝕譲

一手貨尾減價/加傭
津匯
AVA 61
海曰灣II
淌津溋
恆地八大貨尾新春減價

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 plover 於 2021-2-24 04:01 AM 發表

二百票/20=10客,不嬲都係除20
「華懋發展的安峯於昨傍晚開售,為新春後首個推出新盤,首批68伙,當中52伙以價單形式發售,折實每方呎約2.03萬,另14伙標售,其中公開發售共沽出3伙」

新春帶頭滯銷?

回覆 引用 TOP

賣十年無走雞

引用:
原帖由 26EVIL 於 2021-2-24 04:28 AM 發表

冇計,成本高,政策有變🥲
做生意的野唔一定賺,輸左咪認羅,未開賣其實都知衰硬啦,如果開價萬六,我相信有一定支持,套現資金後開發另一個樓盤賺翻來,而唔係夾硬開高扑傻瓜,真係賣到2046

回覆 引用 TOP

加50個傭, 回30個畀業主, 免首期上車, 經紀袋20個, 大家開心。 保證一q清。

如果加傭, 新貨可以加價加推添。

問題出喺政府度對呢啲無良嘅做法隻眼開隻眼閉,官商勾結,增加庫房收入。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Iamabystander 於 2021-2-24 07:29 AM 發表

加50個傭, 回30個畀業主, 免首期上車, 經紀袋20個, 大家開心。 保證一q清。
2021 樓市新常態?加傭?發水三成?

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29735832&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

引用:
原帖由 edwwin 於 2021-2-24 07:49 AM 發表

2021 樓市新常態?加傭?發水三成?

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29735832&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share
不良售樓手法,奈何政府唔理。

回覆 引用 TOP

200飛賣得3伙  應該點理解

引用:
原帖由 拉脫圍呀 於 2021-2-24 11:26 AM 發表

200飛賣得3伙  應該點理解
抽到頭籌應唔應該開心?

引用:
原帖由 edwwin 於 2021-2-24 11:31 AM 發表

抽到頭籌應唔應該開心?
開心  但唔買!

回覆 引用 TOP

咁嘅價都賣到3伙?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]