• 瀏覽: 24,839
  • 回覆: 222
  • 追帖: 8
引用:
原帖由 炎圖利 於 2021-2-23 04:31 PM 發表

要幾個月前的糧單
咁即係失左業幾年就無份?
失業幾年去攞綜援啦

熱賣及精選
引用:
原帖由 胡三刀 於 2021-2-23 04:41 PM 發表

攪黎做乜?救急羅,無工開,無錢使
8萬夠供樓咩?香港正苦做戲多。

引用:
原帖由 iamthe1ulook4 於 2021-2-23 05:05 PM 發表

你之前講咩?
就係政府唔應該派錢,但考慮貸款俾有需要嘅人同企業度難關,咁樣先有持續性。

如果樓市爆煲,都應該用呢個方法

引用:
原帖由 supersupersam 於 2021-2-23 05:13 PM 發表

失業幾年去攞綜援啦
咁易攞? 新移民就易

引用:
原帖由 胡三刀 於 2021-2-23 03:53 PM 發表

財政預算案|消息:政府推百分百擔保貸款計劃 上限8萬六年攤還
https://www.hk01.com/article/590709?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
高招喎,又可以幫到失業人士解決燃眉之急

在線時間 Monday to Friday : am:11:30-pm:5:30
無乜野唔好搵我,有野都唔好搵我
3Q
引用:
原帖由 樹上肉肉甩毛 於 2021-2-23 05:00 PM 發表

各國派錢,香港借錢……
香港政府哩招高明,一來唔會影響庫房,二來剌激資金流動,第三增加就業,不過對銀行業唔係好事。

引用:
原帖由 胡三刀 於 2021-2-23 03:53 PM 發表

財政預算案|消息:政府推百分百擔保貸款計劃 上限8萬六年攤還
https://www.hk01.com/article/590709?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
同大學生一樣唔還你咬我呀😂

吾俾用自己供個份強積金,寧願要人借錢,正苦個腦傻㗎?需然話低息,但明明有自己嘅錢用

引用:
原帖由 thunderpig 於 2021-2-23 05:15 PM 發表

就係政府唔應該派錢,但考慮貸款俾有需要嘅人同企業度難關,咁樣先有持續性。

如果樓市爆煲,都應該用呢個方法
借錢比企業、政府百分百擔保?唸都唔好唸。

有d停薪留職咁點?或者cut左一半工時咁點?

引用:
原帖由 herohero 於 2021-2-23 05:38 PM 發表

吾俾用自己供個份強積金,寧願要人借錢,正苦個腦傻㗎?需然話低息,但明明有自己嘅錢用
政府拎曬去頂住個股市場啦,之前個高官咪話,如果比人拎返自己供個份mpf,就算上限十萬,都令到股票市場有影響

引用:
原帖由 艾斯 於 2021-2-23 05:34 PM 發表

同大學生一樣唔還你咬我呀😂
有班人交吓戲
又可以利益輸送

諗失業貸款條友實在厲害

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]