• 瀏覽: 24,544
  • 回覆: 222
  • 追帖: 8
引用:
原帖由 vghy1234 於 2021-2-25 12:04 PM 發表

你吾厄政府,點解秋后算賬?
擔心而已。 我個人是比較保守, 違法或灰色都不會做。
不過如果政府真的沒有條件說【錢一定要是爲了生活應急用,沒這8萬活不到】的話, 那就應該沒問題。

等我4月給layoff 后 6月,7月左右果時肯定還沒工作, 到是再去申請

熱賣及精選
引用:
原帖由 louie2006 於 2021-2-25 12:10 PM 發表

擔心而已。 我個人是比較保守, 違法或灰色都不會做。
不過如果政府真的沒有條件說【錢一定要是爲了生活應急用,沒這8萬活不到】的話, 那就應該沒問題。

等我4月給layoff 后 6月,7月左右果時肯定還沒工作, 到是再去申請
你照事實填表,批吾批系政府的責任。如果呃政府,真系會被告,就是填稅單也是一樣。

引用:
原帖由 vghy1234 於 2021-2-25 01:03 PM 發表

你照事實填表,批吾批系政府的責任。如果呃政府,真系會被告,就是填稅單也是一樣。
ok,謝謝師兄!

要失業兩個月

引用:
原帖由 kisshing 於 2021-2-23 05:10 PM 發表

本身tu差到仆晒街,點樣借?
政府擔保,唔會check你tu,你唔還都唔會有人淋油的

bumbum_ca
引用:
原帖由 onnam 於 2021-2-24 16:14 發表

道友、古惑仔全部借8萬之後唔還錢,納稅人包底。
蕭生話d人會完錢之後bno 5+1 拎完走佬唔洗還 條數岩岩夠半年洗

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-2-25 13:24 發表

蕭生話d人會完錢之後bno 5+1 拎完走佬唔洗還 條數岩岩夠半年洗
政府送水腳

陳淑莊: 市民支持便支持, 我可以繼續反對囉.
引用:
原帖由 vghy1234 於 2021-2-25 09:03 AM 發表

美國都有這樣的計劃。但是今次香港利息最后會退回借款人啦。
美國有失業救濟金,派俾失業者唔使還,香港有沒?香港政府做財仔,借錢俾失業者,要還錢㗎!

引用:
原帖由 熊本肥熊 於 2021-2-25 01:20 PM 發表

要失業兩個月
但點樣證明自己係失緊業

引用:
原帖由 香江人 於 2021-2-25 02:19 PM 發表

美國有失業救濟金,派俾失業者唔使還,香港有沒?香港政府做財仔,借錢俾失業者,要還錢㗎!
美國可以打劫香港黃能派錢,香港可以嗎?傻仔。

咁著數

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]