• 瀏覽: 665
  • 回覆: 22
  • 追帖: 1
好多地方嘅人都放棄股票炒bitcoin,而bitcoin好似係香港興唔起咁。
多數大學生都玩股票,同佢哋講crypto 都唔係好多人知係咩,明明佢哋知道咩係區塊鏈。
點解香港人會咁抗拒bitcoin ?

因為幣少騙案關係
影響左香港人對虛擬貨幣既形象

引用:
原帖由 海邊12 於 2021-2-23 05:09 PM 發表

因為幣少騙案關係
影響左香港人對虛擬貨幣既形象
即係覺得加密貨幣同倫敦金一樣?

加上咁多微訊,line嘅騙案,厄9 d雞蟲過d bitcoin比佢。有咩人會玩呀?

引用:
原帖由 CafeWorld 於 2021-2-23 06:30 PM 發表

加上咁多微訊,line嘅騙案,厄9 d雞蟲過d bitcoin比佢。有咩人會玩呀?
點解要過bitcoin 唔直接過美金?

引用:
原帖由 CarrieLi 於 2021-2-23 06:32 PM 發表

點解要過bitcoin 唔直接過美金?
無睇之前rock哥踢爆微訊女咩?叫佢去恆豐酒店部機買bitcoin當肉金。

引用:
原帖由 CarrieLi 於 2021-2-23 06:26 PM 發表

首先我同普遍香港人對比特幤既了解係虛擬貨幤,之後就。。沒有之後
其次係
我想買入比特幤有咩途徑呢?
如果我要去挖掘比特幤
部電腦要咩裝備先可以挖掘呢?
用手機可以嗎?
問題係呢幾個問題
你覺得普遍香港人都可以輕鬆回答嗎?
至少現在四十幾歲自己都唔識答
我覺得係令其唔普及既原因

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CarrieLi 於 2021-2-23 06:26 PM 發表

我唸好多人都會咁唸
不過我都希望你可以解答我既問題,因為我都想入貨

引用:
原帖由 海邊12 於 2021-2-23 06:37 PM 發表

我唸好多人都會咁唸
不過我都希望你可以解答我既問題,因為我都想入貨
你想入倫敦金定係Bitcoin?

引用:
原帖由 CarrieLi 於 2021-2-23 06:49 PM 發表

你想入倫敦金定係Bitcoin?
Bitcoin

引用:
原帖由 CafeWorld 於 2021-2-23 06:33 PM 發表

無睇之前rock哥踢爆微訊女咩?叫佢去恆豐酒店部機買bitcoin當肉金。
我係問點解收bitcoin而唔收美金,唔係問係唔係真有其事。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海邊12 於 2021-2-23 06:49 PM 發表

Bitcoin
入貨👍

回覆 引用 TOP

收bitocin無得trace返囉。只要叫客人比組加密號碼,就收到錢。比同收果個都追查唔返

引用:
原帖由 CafeWorld 於 2021-2-23 06:53 PM 發表

收bitocin無得trace返囉。只要叫客人比組加密號碼,就收到錢。比同收果個都追查唔返
收美元現金都係一樣冇得trace返

回覆 引用 TOP

其中一個原因可能係銀行唱衰加密貨幣,而香港人係出名盲信所謂權威專業人士,唔知道銀行同加密貨幣係有利益衝突。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]