• 瀏覽: 4,183
  • 回覆: 42
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 cy36hk 於 2021-2-23 10:26 PM 發表

金魚甘搏
暫時是0成本,IPO 送的。
不過我回顧一下,其實如果呢一年炒半新股可能仲有著數。
假設如果呢一年所有抽過的IPO全部沒有賣,全部一直持有,可能盈利著數過炒龍頭正股。

引用:
原帖由 Avone 於 2021-2-23 10:24 PM 發表

2388和1171今日升+10%
連只3號都咸魚番生
我中左招隻1211,又話染藍,插Q晒水

引用:
原帖由 gold_fishman 於 2021-2-23 10:34 PM 發表

入咗老千局
你照計唔會咁容易入疊?

引用:
原帖由 gold_fishman 於 2021-2-23 10:31 PM 發表

暫時是0成本,IPO 送的。
不過我回顧一下,其實如果呢一年炒半新股可能仲有著數。
假設如果呢一年所有抽過的IPO全部沒有賣,全部一直持有,可能盈利著數過炒龍頭正股。
大佬,ipo升倍幾你問我十次十次都走, 再升都冇計

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gold_fishman 於 2021-2-23 10:34 PM 發表

Telsa 都插~~

引用:
原帖由 Avone 於 2021-2-23 10:36 PM 發表

入咗老千局
你照計唔會咁容易入疊?
有人IPO 賺到錢會買錶,買車,買其他名牌消費品,或吃喝玩樂。

而我.......我就走左去買一個夢.......
買一個中國電動車夢......
總有一天,電動車會取代傳統汽車。🍾🥂🇨🇳🇨🇳🇨🇳

引用:
原帖由 gold_fishman 於 2021-2-23 10:45 PM 發表

有人IPO 賺到錢會買錶,買車,買其他名牌消費品,或吃喝玩樂。

夠豐田同大眾打先算,你當兩個大佬企係度任你打

兩位大佬都有電車,大眾係歐州打到TeLSa無得還手

Benz最近都出左招

開始數著妳我認識了多少個日子,卻忘了,我讓妳過了多少苦日子。

開始說著自己愛妳有多深愛妳有幾分,卻忽略了,曾經傷妳有多重。

開始看著恰如我給妳的承諾,一則則在眼前跳動著,其實,我狠狠記住,沒忘過。 我們還沒有開始,但是,妳早就已經給了我,滿滿的回憶。
引用:
原帖由 gold_fishman 於 2021-2-23 10:45 PM 發表

香港地少,電動車的電力裝置方便較難處理。前排政府推出補貼,鼓勵私人業主申請

引用:
原帖由 Avone 於 2021-2-23 10:55 PM 發表

香港地少,電動車的電力裝置方便較難處理。前排政府推出補貼,鼓勵私人業主申請
講緊大陸市場, 主要是環保的因素。
中國政府如將來全力支持電動車,市場龐大。
外國有,佢地都要有,這是國與國之間的科技競賽。點都吾衰得。
有幸能夠買幾手參與下,打算長期持有,如再大插就慢慢溝下。IPO就大熱門就抽下。 

引用:
原帖由 gold_fishman 於 2021-2-23 11:01 PM 發表

講緊大陸市場, 主要是環保的因素。
中國政府如將來全力支持電動車,市場龐大。
外國有,佢地都要有,這是國與國之間的科技競賽。點都吾衰得。
有幸能夠買幾手參與下,打算長期持有,如再大插就慢慢溝下。IPO就大熱門就抽下。 
大陸市場唔知幾時了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 貓腩 於 2021-2-23 10:48 PM 發表

夠豐田同大眾打先算,你當兩個大佬企係度任你打

兩位大佬都有電車,大眾係歐州打到TeLSa無得還手

Benz最近都出左招
咁又係。比我都會走去買Benz。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cy36hk 於 2021-2-23 10:42 PM 發表

Telsa 都插~~
TCOM 掂,企得穩。豬兄靚入

引用:
原帖由 gold_fishman 於 2021-2-24 12:53 AM 發表

TCOM 掂,企得穩。豬兄靚入
盤前升8%, 而家收晒皮~~

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]