• 瀏覽: 1,912
  • 回覆: 33
2019年港股平均每日成交金額871億,而2021年1月平均每日成交金額係2,457億元即增加約3倍
2019年388香港交易所股價是約$260 x 3倍 =$780,呢個價就係現在值既價
再加上今年會有十分多的大型新股上市,平均每日成交金額將有增冇減.
所以388香港交易所現在起碼值$780

股票市場真係一加一咁簡單?

引用:
原帖由 wilsonliu1029 於 2021-2-23 07:26 AM 發表

股票市場真係一加一咁簡單?
唔係咁計,咁應該點計?

回覆 引用 TOP

加上係北水愛股,現價入貨贏面係99%

回覆 引用 TOP

買到即係睜到唔買就笨喇,多謝多謝

值得嘅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Retired2019 於 2021-2-23 08:09 AM 發表

買到即係睜到唔買就笨喇,多謝多謝
唔好客氣,有錢齊齊賺

回覆 引用 TOP

但我被欺騙左,琴日高位584.5 入左貨,不過今次入好少,只2手,但都見佢跌,唔知跌幾多同升唔升得返好驚

美國QE派錢就快正式開始,股市成交金額將會大增

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 丫囡 於 2021-2-23 08:26 AM 發表

但我被欺騙左,琴日高位584.5 入左貨,不過今次入好少,只2手,但都見佢跌,唔知跌幾多同升唔升得返好驚
琴日恆指跌三百幾點,388只係跌左0.79%已經算好好

引用:
原帖由 魚伐度 於 2021-2-23 08:32 AM 發表

琴日恆指跌三百幾點,388只係跌左0.79%已經算好好
有樣野叫慢跌牙。

引用:
原帖由 丫囡 於 2021-2-23 08:33 AM 發表

有樣野叫慢跌牙。
總之近幾個月都係會跑贏大市,如果咁都驚不如唔好買股票

回覆 引用 TOP

rsi, 成交量頂背馳<br />高位出現污雲蓋頂利淡訊號,我未敢衝入去住。

附件

Screenshot_20210223-084224_Samsung Internet.jpg(212.83 KB)

2021-2-23 08:44 AM

Screenshot_20210223-084224_Samsung Internet.jpg

引用:
原帖由 魚伐度 於 2021-2-23 07:25 AM 發表

2019年港股平均每日成交金額871億,而2021年1月平均每日成交金額係2,457億元即增加約3倍
2019年388香港交易所股價是約$260 x 3倍 =$780,呢個價就係現在值既價
再加上今年會有十分多的大型新股上市,平均每日成交金額將有增冇減.
所以388香港交易所現在起碼值$780
燈神好心你唔好搞我隻受股la!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 邪童飛 於 2021-2-23 08:44 AM 發表

rsi, 成交量頂背馳<br />高位出現污雲蓋頂利淡訊號,我未敢衝入去住。
有錯請指教

附件

Screenshot_20210223-084547_AASTOCKS.jpg(186.91 KB)

2021-2-23 08:47 AM

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]