• 瀏覽: 7,558
  • 回覆: 66
  • 追帖: 2
點解依家啲新樓,明明疫情,都開價咁瘋癲?黃金海岸山卡啦都成$15000-17000尺,啟德新盤要成$23000-25000尺;連觀塘山卡啦安達臣都成兩皮野,仲要唔係冇人買,點解依家新樓貴成咁?!
好似新盤就黎下下都兩萬銀一尺!以上仲未講部分交通方便啲同地段好啲要成三皮一尺!

政府,地產商,銀行
樓市爆升鐵三角

引用:
原帖由 寒冬黃色筍盤 於 2021-2-22 12:32 AM 發表

點解依家啲新樓,明明疫情,都開價咁瘋癲?黃金海岸山卡啦都成$15000-17000尺,啟德新盤要成$23000-25000尺;連觀塘山卡啦安達臣都成兩皮野,仲要唔係冇人買,點解依家新樓貴成咁?!
好似新盤就黎下下都兩萬銀一尺!以上仲未講部分交通方便啲同地段好啲要成三皮一尺!
覺得新樓貴,咪買二手樓。
發展商高溢價賣新樓,過去十年經常發生。

http://edwardchankk.blogspot.com/
無可能一步到位,買個四五百萬二手上車盤,到人工高左先慢慢換樓。唔行第一步,永遠得個望字,就會覺得貴。有第一間之後換樓就唔同諗法,只係補錢換樓

引用:
原帖由 寒冬黃色筍盤 於 2021-2-22 12:32 AM 發表

買半新樓囉,九龍站,何文田...

回覆 引用 TOP

錢太多

回覆 引用 TOP

引用:

所以屯門帝御只賣出六成

回覆 引用 TOP

引用:

唔單止愈來愈貴

質素仲愈來愈差,由其內房樓

https://m.youtube.com/watch?v=5jp03-OXmOM

引用:
原帖由 keyman98 於 2021-2-22 01:07 AM 發表

覺得新樓貴,咪買二手樓。
發展商高溢價賣新樓,過去十年經常發生。
支持買二手樓

回覆 引用 TOP

引用:

你去買二手樓,原業主套現咪可以買一手。

回覆 引用 TOP

香港大把有$人

回覆 引用 TOP

引用:

安峯都限量推售

唔買無得你買

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29732171&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

回覆 引用 TOP

請問安峯賣到幾多?

引用:
原帖由 kk2964 於 2021-2-22 08:32 AM 發表

請問安峯賣到幾多?
未賣好似

回覆 引用 TOP

點買?
問老豆攞囉

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]