• 瀏覽: 52,602
  • 回覆: 919
  • 追帖: 10
引用:
原帖由 dkspangdks 於 2021-2-20 03:26 AM 發表

哦。
你點會,你高深莫測,係△最高位。
有文有條理,賺大$一群。

我成日講,網上既野,認真就輸。
第二句,留返d水位比人賺😝😝😝😝😝😝😝

得閒吹兩句,吾得閒就閃🥱🥱🥱🥱🥱🥱
只是有點失望和不高興而已 聰明的你應該知我講邊個
正如你所講 既然我唔會抽 冇理由需要講我點解唔玩呱..所以我就問下人點解要玩 有咩好 但結果大部分答案係 多人孖 獅子開孖 我暈了...真係同賭錢冇分別...雖然某程度上新股都係投機..

引用:
原帖由 jack__ 於 2021-2-20 03:30 AM 發表

同你一樣 我真係上黎主要為佢講幾時招股

18注? 可能我少左上黎冇留意邊個
不過講下又唔洗死既XD
果個係一個FACEBOOK GROUP 私人的
有個大戶會事前講佢落左幾多飛

引用:
原帖由 jack__ 於 2021-2-20 03:33 AM 發表

只是有點失望和不高興而已 聰明的你應該知我講邊個
正如你所講 既然我唔會抽 冇理由需要講我點解唔玩呱..所以我就問下人點解要玩 有咩好 但結果大部分答案係 多人孖 獅子開孖 我暈了...真係同賭錢冇分別...雖然某程度上新股都係投機..

咁我明了

算了吧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 csysimon 於 2021-2-20 03:34 AM 發表

果個係一個FACEBOOK GROUP 私人的
有個大戶會事前講佢落左幾多飛
厲害 睇嚟師兄你都係老手
呢度有位師兄我都好欣賞 佢買冷馬幾準

上次2148我自己分析完都覺得幾好 但係就係唔夠信心。慢左就搶唔到孖展了...

引用:
原帖由 jack__ 於 2021-2-20 03:40 AM 發表

厲害 睇嚟師兄你都係老手
呢度有位師兄我都好欣賞 佢買冷馬幾準

上次2148我自己分析完都覺得幾好 但係就係唔夠信心。慢左就搶唔到孖展了...
2148 國內有基金看好
招股時巳知
但我真係無抽過

引用:
原帖由 csysimon 於 2021-2-20 03:45 AM 發表

2148 國內有基金看好
招股時巳知
但我真係無抽過
你資金分配左落正股?

引用:
原帖由 jack__ 於 2021-2-20 03:45 AM 發表

你資金分配左落正股?
我無抽到 無入過
因我唔係好信

點知真係爆升

你看我PM

回覆 引用 TOP

講關係到錢肯定有人會妒忌,是非之地失望難免。

引用:
原帖由 大聚焦 於 2021-2-20 03:57 AM 發表

講關係到錢肯定有人會妒忌,是非之地失望難免。
講真呢度嘅影響力邊有咁大 其實我上黎為咗大家互相學習而已....

引用:
原帖由 jack__ 於 2021-2-20 03:58 AM 發表

講真呢度嘅影響力邊有咁大 其實我上黎為咗大家互相學習而已....
一樣米百樣人,本身股票都賭博為主,輸多贏小,莊家有利。樓主有能力掌握難免有人眼紅就有影響力。

回覆 引用 TOP

人心態有一種叫情緒,另一種感受滋味。未買樣樣好,買了樣樣憂。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jack__ 於 2021-2-20 02:05 AM 發表

心灰意冷了

我在這裏是想見到有戰友評論下每隻新股 但我真的好少見到有質素的回復 當然有幾個師兄我也一直跟他們學習 一直也好感激他們

有時候有些人都只是分享youtube / 雪球文章 但我見不到有消化過同加入自己既見解既post...我係咁睇只係見個個只係話抽左幾多 感謝xxx師兄等等

我覺得賽生唔好 點解唔可以問人點解要抽呢?我也覺得心灰意冷了 上來只係為左知道幾時招股

我自己都留意左好 ...
巴打,你有你講,人有人講,各自各講,將自己觀點寫出黎自有知音人,唔需要人認同,只需要對自己付責就得。
香討仲有好多會員係CDRom,有用真實見解會有人睇到,但如果無巴打呢類人表達個人意見,咁就係這版既損失。
股票呢樣野,有人喜愛即日鮮,短炒,跟風,食息甚至價息全食,抽新股既朋友要認真的了解其業務,發展前景,巿場佔有,先驅先行甚至企業掌舵人等等...其實有幾多個會?
做回自己就得,討論者,唔駛咁認真,放開咁繼續表達自己意見。

原來我都比人 BLOCK左

引用:
原帖由 jipyrbo 於 2021-2-20 04:23 AM 發表

巴打,你有你講,人有人講,各自各講,將自己觀點寫出黎自有知音人,唔需要人認同,只需要對自己付責就得。
香討仲有好多會員係CDRom,有用真實見解會有人睇到,但如果無巴打呢類人表達個人意見,咁就係這版既損失。
股票呢樣野,有人喜愛即日鮮,短炒,跟風,食息甚至價息全食,抽新股既朋友要認真的了解其業務,發展前景,巿場佔有,先驅先行甚至企業掌舵人等等...其實有幾多個會?
做回自己就得,討論者, ...
支持。我行吾素。

引用:
原帖由 jipyrbo 於 2021-2-20 04:23 AM 發表

做回自己就得,討論者, ...

炒股又好 炒IPO又好
自己為自己野負責

我無乜係果邊留言都要BLOCK

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]