• 瀏覽: 52,598
  • 回覆: 919
  • 追帖: 10
引用:
原帖由 csysimon 於 2021-2-20 03:00 AM 發表

我有個朋友成日話要做HW,睇下隻股得唔得
成日POST D 大V文章比我

我叫佢唔好發比我
我叫佢小D睇,無乜用
不過既然佢既然有心睇
我覺得都係一件好事嚟嘅 好既開始

引用:
原帖由 jack__ 於 2021-2-20 03:01 AM 發表

不過既然佢既然有心睇
我覺得都係一件好事嚟嘅 好既開始
我真係覺得D 大V文章唔洗POST出黎,要睇,自己識去,大家有手有腳

生科B股,人地分析員都要請PHD學生返黎同佢分析

回覆 引用 TOP

多口一句。
不是不可相反。
但就可自己開帖反隻股。
人家抽了,你吾抽,就可不用在這裡說。

最後亮點在時勢,賺到$係第一,其他資訊,抽吾抽,點睇好睇差都係其次。

當然jack我都好欣賞,抵你發。
放鬆d啦。

賽我仲諗緊,感覺不好,不抽多。
好野吾駛美國退市啦。
玩小隻抖下又得,$賺不盡,夠洗開心就好了。

由於疫情關係......
引用:
原帖由 dkspangdks 於 2021-2-20 03:13 AM 發表

多口一句。
不是不可相反。
但就可自己開帖反隻股。

最後亮點在時勢,賺到$係第一,其他資訊,抽吾抽,點睇好睇差都係其次。

放鬆d啦。

好野吾駛美國退市啦。
我都好高興認識你
以我認識你嘅性格 你係一定會抽的 差在抽幾多🤣

現在個市場多左班大陸人9沖

所以乜春股都有機會爆升

你問我抽唔抽賽生,我會話賭左未必會輸
但我自己無賭

有時好難講 1+1= 大家都知
咁1+1可以= 3-1

單係嗰封信,好難想像出自一間上巿公司。
咁嘅公司文化,呢啲錢我唔賺。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 csysimon 於 2021-2-20 03:15 AM 發表

現在個市場多左班大陸人9沖

所以乜春股都有機會爆升

你問我抽唔抽賽生,我會話賭左未必會輸
但我自己無賭

有時好難講 1+1= 大家都知
咁1+1可以= 3-1
正正就係咁 所以我都話有閑錢可以玩下

引用:
原帖由 dkspangdks 於 2021-2-20 03:13 AM 發表

多口一句。
不是不可相反。
但就可自己開帖反隻股。

放鬆d啦。

好野吾駛美國退市啦。
其實我出這篇文章是因為有人話我係伸手黨
坦白說我真的好失望 因為某程度上我覺得佢嘅評論都係講咗等於冇講 完全唔似一個老手...所以我先有感而發

引用:
原帖由 jack__ 於 2021-2-20 03:15 AM 發表

我都好高興認識你
以我認識你嘅性格 你係一定會抽的 差在抽幾多🤣
又吾係,呢隻我真係冇咩興趣。
基投有高ling我就抽,哈,輸都抵。

我$吾多,戶得一個。2個月剛賺十皮,係我人工3倍多。諗一諗,係好Q多,想抖下先。

所以吾抽就吾駛出聲。

引用:
原帖由 dkspangdks 於 2021-2-20 03:21 AM 發表

又吾係,呢隻我真係冇咩興趣。
基投有高ling我就抽,哈,輸都抵。

我$吾多,戶得一個。2個月剛賺十皮,係我人工3倍多。諗一諗,係好Q多,想抖下先。

所以吾抽就吾駛出聲。
Haha 我呢兩個月就賺多過上年 係開心既

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jack__ 於 2021-2-20 03:17 AM 發表

正正就係咁 所以我都話有閑錢可以玩下
現在抽IPO 真係要分析下
呢點我絕對認同
淨係問NO.   真係無乜用

但有時見D大戶事先講明自己落幾多,又真係明益你

引用:
原帖由 csysimon 於 2021-2-20 03:23 AM 發表

現在抽IPO 真係要分析下
呢點我絕對認同
淨係問NO.   真係無乜用

但有時見D大戶事先講明自己落幾多,又真係明益你
而家呢隻倍數多咗 進取嘅可以沖 保守型話最多現金/唔抽

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jack__ 於 2021-2-20 03:19 AM 發表

坦白說我真的好失望 因為某程度上我覺得佢嘅評論都係講咗等於冇講 完全唔似一個老手...所以我先有感而發
唔好意思  我真係無睇曬果到D POST
因為所有大V POST 我都會SKIP左佢
我淨係睇O兄幾講幾時招股

但講返轉頭

有D大戶真係會講明比你知佢落左幾多,比你跟機
呢點 我真係好配服

之前見有個師兄POST 18注 6606 40-80萬股

引用:
原帖由 jack__ 於 2021-2-20 03:19 AM 發表

哦。
你點會,你高深莫測,係△最高位。
有文有條理,賺大$一群。

我成日講,網上既野,認真就輸。
第二句,留返d水位比人賺😝😝😝😝😝😝😝

得閒吹兩句,吾得閒就閃🥱🥱🥱🥱🥱🥱

引用:
原帖由 csysimon 於 2021-2-20 03:26 AM 發表

唔好意思  我真係無睇曬果到D POST
因為所有大V POST 我都會SKIP左佢
我淨係睇O兄幾講幾時招股

但講返轉頭

有D大戶真係會講明比你知佢落左幾多,比你跟機
呢點 我真係好配服

之前見有個師兄POST 18注 6606 40-80萬股
同你一樣 我真係上黎主要為佢講幾時招股

18注? 可能我少左上黎冇留意邊個
不過講下又唔洗死既XD

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]