• 瀏覽: 19,468
  • 回覆: 274
  • 追帖: 2
做呢一行騙徒特別多

回覆 引用 TOP

20分鐘邊可以到APM,跑住落都要起碼30分鐘。

引用:
原帖由 kelvintee1 於 2021-2-19 01:44 PM 發表

講埋呢d無用,睇市場反應就知,我寧願15000買匯景或麗港城,買安峯或Koko hills 都系傻既
其實匯景唔錯,地鐵上蓋交通方便,係個商場唔掂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pooh1971 於 2021-2-19 02:57 PM 發表

20分鐘邊可以到APM,跑住落都要起碼30分鐘。
跑住落應該20mins都得,但極辛苦

呃分高手🤧
引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-2-18 10:31 PM 發表

"安達臣道至安達邨的一帶,將來會興建多座升降機,到時可途經秀茂坪行到觀塘港鐵站,估計時間約15-20分鐘,與我在干德道步行到中環的時間差不多。"

真心膠一名.... 幫手吹都合理少少, 個到行去APM?.... 要笑架  

安盛村行去APM, GOOGLE地圖顯示要31分鐘, 呢個盤位置再高D, 當多4分鐘, 起碼35分鐘...
升降機有Q用? 唔係直昇機, 有升 ...
好波

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-2-18 10:47 PM 發表

睇左幾句就唔洗睇, 純搞笑, 當人白痴
你話呢個盤叫"近MTR", 有幾近? 你有無行過?

如果步行30幾分鐘都叫近, 咁香港無邊個樓盤唔近MTR....
由觀塘站行上去, 全程上山上斜, 唔係平路來, 咁叫做"近MTR"

大埔嵐山, 平路行去大埔墟站都係39 ...
有圖有真相

回覆 引用 TOP

淨係睇見第5點, 直頭係笑左再黎:

(5)這位置算是觀塘或西貢?

如果單從地圖來看,「安峯」比較接近觀塘,但其實是屬於「西貢95區校網」,當中包括不少全港排名前列的名校及直資小學,例如播道書院、優才書院等、以及國際學校如啟歷學校、香港學堂等。

其實嗚哥有冇玩過同仔女升小學/中學? 西貢區有乜全港排名前列的名校? 播道書院、優才書院也不過是一線尾的直資學校, 報讀跟本吾睇校網。 部份西貢區(將軍澳)家校幾想過東區/觀塘讀官津小/中學呢!

引用:
原帖由 我正在說謊 於 2021-2-19 03:18 PM 發表

跑住落應該20mins都得,但極辛苦
其實真係未必得,因為好易比車撞傷,除非半夜。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-2-18 10:47 PM 發表

睇左幾句就唔洗睇, 純搞笑, 當人白痴
你話呢個盤叫"近MTR", 有幾近? 你有無行過?

如果步行30幾分鐘都叫近, 咁香港無邊個樓盤唔近MTR....
由觀塘站行上去, 全程上山上斜, 唔係平路來, 咁叫做"近MTR"

大埔嵐山, 平路行去大埔墟站都係39 ...
不能同意更多,
安達臣樓下 康華苑,相比之下,行落藍田站仲近過佢, 但都俾人長期嫌離地鐵站遠,而樓價長期低水。。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-2-18 10:31 PM 發表

"安達臣道至安達邨的一帶,將來會興建多座升降機,到時可途經秀茂坪行到觀塘港鐵站,估計時間約15-20分鐘,與我在干德道步行到中環的時間差不多。"

真心膠一名.... 幫手吹都合理少少, 個到行去APM?.... 要笑架  

安盛村行去APM, GOOGLE地圖顯示要31分鐘, 呢個盤位置再高D, 當多4分鐘, 起碼35分鐘...
升降機有Q用? 唔係直昇機, 有升 ...
講得好,要買都唔會買佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 betfootball 於 2021-2-19 11:24 AM 發表

慢慢賣點都會搵到水魚....
你又岩,華茂最叻新盤賣30年

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-2-18 10:28 PM 發表

關於華懋安達臣道新盤的十個問題
———————————————

華懋最近推出安達臣道新盤「安峯」(Mount Anderson),引起市場很多討論的聲音,當中正面及負面的批評都有不少。現在我就跟大家分析一下,市場普遍最關心的十個問題:

(1)開價每呎20300元,是否很貴?

貴,但全香港的樓都係咁貴,所以重點要與鄰近的新盤比較,而不是單一評論。安峯距離觀 ...
行? 佢有無行過?

落山當你快....咁放工呢? 上山喎......
唔好話APM去到新盤......APM去到曉麗苑你都斷咗氣

對佢都幾__失望.......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dspnloo 於 2021-2-19 15:47 發表

如果單從地圖來看,「安峯」比較接近觀塘,但其實是屬於「西貢95區校網」,當中包括不少全港排名前列的名校及直資小學,例如播道書院、優才書院等、以及國際學校如啟歷學校、香港學堂等。

其實嗚哥有冇玩過同仔女升小學/中學? 西貢區有乜全港排名前列的名校? 播道書院、優才書院也不過是一線尾的直資學校, 報讀跟本吾睇校網。 部 ...
佢唔提校網仲好 一提就知唔識野9吹

回覆 引用 TOP

市傳AA 如果推介你買呢個盤要即刻blacklist, 呢個林XX 以後講乜都唔使睇就岩,升做沈大西, 羅膠聰 level

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dspnloo 於 2021-2-19 15:47 發表

其實嗚哥有冇玩過同仔女升小學/中學? 西貢區有乜全港排名前列的名校? 播道書院、優才書院也不過是一線尾的直資學校, 報讀跟本吾睇校網。 部 ...
係,完全係硬膠
個堆直資/國際學校關校網乜事

將軍澳好嘅小學真係唔知有乜....

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]