• 瀏覽: 18,798
  • 回覆: 271
  • 追帖: 2
干德道躝去中環?點躝
如果只為近中環,可以買灣仔丶上環,根本有頗大程度為卡屎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwwin 於 2021-2-19 09:00 AM 發表

演員示範買入首輪單位先?
仲要大手買3個先有人信

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwwin 於 2021-2-19 09:00 發表

演員示範買入首輪單位先?
你成日出來派膠,乜野叫演員買住首輪先?

另外你話呢個盤"近MTR", 有幾近? 你有無行過?

果度報警係報秀茂坪警署,秀茂坪警區,秀茂坪區

秀茂坪,四順,屋邨黎

如果果度值錢,咁肇慶中山南寧,防城港,長沙d樓應該都好值錢,值HKD$15,000/ft²

呃分高手🤧
引用:
原帖由 紅星加盈 於 2021-2-19 07:06 發表

干德道和秀茂坪比
髮展商呢口價應該要賣七年先清到大半
干德道=安達臣道
華懋都唔敢咁吹,佢就幫呢個盤硬吹

引用:
原帖由 tennistennis123 於 2021-2-19 08:59 發表

同成班新移民做鄰居,但係要二萬一尺,真係有人上釣?
今日岩岩開既啟德新盤都係21k, 同價你會點揀?

【新盤價單】一圖睇晒 啟德GRANDE MONACO 1房至4房價單價錢 https://ps.hket.com/article/2880761?r=cpstna

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-2-18 10:58 PM 發表

"安峯距離觀塘港鐵站約1.5公里"

仆街, 拉條直線都1.9分里, 仲1.5公里
佢9UP前做下功課啦

呢個直線距離係無意思, 你可唔可以識飛, 識就可以1.9公里到, 否則都係曬9氣
真心遠, 而且上落班時間新舊清都塞到暈, 總之無論落官塘或彩虹(車行)廿分鐘內已很幸運

引用:
原帖由 拒絕登陸的小狗 於 2021-2-19 09:29 AM 發表

真心遠, 而且上落班時間新舊清都塞到暈, 總之無論落官塘或彩虹(車行)廿分鐘內已很幸運
應該40分鐘落到觀塘站,搭MTR去中環要35分鐘,計埋1.25hr。夏天行40分鐘上山就PK了,沿途有心曠神怡的公屋景同聯合醫院,觀塘站附近仲有一榨待清拆舊樓

呃分高手🤧

回覆 引用 TOP

到時點會行去mtr ? 一定有小巴線, 跟本唔駛擔心

雷神:
1. 騎功硬凈
2. 平衡力好
3. 走位靈活
4. 搶閘迅速
5. 應變能力強
6. 步速智慧高
引用:
原帖由 跑步人生 於 2021-2-19 09:45 發表

到時點會行去mtr ? 一定有小巴線, 跟本唔駛擔心

但林膠鳴sell好方便,行落去只需15-20分鐘

回覆 引用 TOP

又咁講,就算將軍澳寶琳站著名私樓新都城中心,旁邊一街之隔都係公屋同居屋,所以私樓被公屋包圍唔算罕見,不過人地係地鐵站上蓋,地底有大型豪華商場同MTR,你係冇雷公咁遠

呃分高手🤧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 拒絕登陸的小狗 於 2021-2-19 09:29 發表

你啱,返工時間坐車20分鐘到地鐵站都偷笑

就算行曉麗個邊落協和街,或落鯉魚門道去藍田站
朝早都係勁塞

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-2-19 09:28 發表

佢真係乜都唔撚識,直資/國際學校,關校網乜野事??仲乜野「當中包括」?

““其實是屬於「西貢95區校網」,當中包括不少全港排名前列的名校及直資小學,例如播道書院、優才書院等、以及國際學校如啟歷學校、香港學堂等。””
9唔搭8

回覆 引用 TOP

安達臣道正常唔係應該行落彩虹站咩?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]