• 瀏覽: 18,799
  • 回覆: 271
  • 追帖: 2
明明成個公營房屋群座落喺隔嚟~ 話窗口睇唔到當冇嘢~ 真係好嘢👏

回覆 引用 TOP

以前功樂道返學,牛頭角地鐵站行上去都行餐死
乜鬼安逹臣道直頭係西貢,點行去觀塘站啊
行到去觀塘站,去其他區咪又要搭地鐡

觀塘返工D又有幾多個買得起?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-2-18 22:31 發表

""安達臣道至安達邨的一帶,將來會興建多座升降機,到時可途經秀茂坪行到觀塘港鐵站,估計時間約15-20分鐘,與我在干德道步行到中環的時間差不多。""

真係真心膠一名.... 幫手吹都合理少少, 個到行去APM.... 真係要笑架

安盛村行去APM, GOOGLE地圖顯示要31分鐘, 呢個盤位置再高D, 當多4分鐘, 起碼行35分鐘...

...
成日話行路落山 叫個d人行一次先講 半個鐘行到都當贏 起多 d lift唔係比你加快行落山既速度 係比行動不便既人叫做有方法上落山 你當穿梭機咩 快一半時間

飛鵝山畔行去彩虹地鐵站可能仲近🤣🤣🤣

回覆 引用 TOP

睇完推文我親身行過,一路行一路爆粗,唔信你試試。

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-2-18 10:28 PM 發表

關於華懋安達臣道新盤的十個問題
———————————————

華懋最近推出安達臣道新盤「安峯」(Mount Anderson),引起市場很多討論的聲音,當中正面及負面的批評都有不少。現在我就跟大家分析一下,市場普遍最關心的十個問題:

(1)開價每呎20300元,是否很貴?

貴,但全香港的樓都係咁貴,所以重點要與鄰近的新盤比較,而不是單一評論。安峯距離觀塘港鐵站約1.5 ...
安達臣道=半山干德道?真是幻想豐富,有創意。我想他未去過安達邨

回覆 引用 TOP

干德道和秀茂坪比
髮展商呢口價應該要賣七年先清到大半

秀茂坪,寶達行落去觀塘站15分鐘都唔得啦

呢條友係咪華茂打手?

引用:
原帖由 tennistennis123 於 2021-2-19 07:38 發表

呢條友係咪華茂打手?
應該同華懋D人FD, 叫佢幫手吹下

點知乜9都唔知係到膠吹

引用:
原帖由 tennistennis123 於 2021-2-19 07:38 AM 發表

呢條友係咪華茂打手?
會唔會華茂預知去唔到貨

要打手穀穀

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-2-19 08:47 AM 發表

應該同華懋D人FD, 叫佢幫手吹下

點知乜9都唔知係到膠吹
會唔會同koko 同一命運

孖生姊妹賣得幾伙

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29707309&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

引用:
原帖由 Iamabystander 於 2021-2-19 04:16 發表

睇完推文我親身行過,一路行一路爆粗,唔信你試試。
笑死人, 住係安達, 安泰, 寶達, 順利, 秀茂坪既人從來都無諗過原來可以行落APM咁寫意
仲要好似干德道

呢條林硬膠真係離撚曬地

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwwin 於 2021-2-19 08:51 AM 發表

會唔會華茂預知去唔到貨

要打手穀穀
同成班新移民做鄰居,但係要二萬一尺,真係有人上釣?

引用:
原帖由 tennistennis123 於 2021-2-19 08:59 AM 發表

同成班新移民做鄰居,但係要二萬一尺,真係有人上釣?
演員示範買入首輪單位先?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]