• 瀏覽: 19,469
  • 回覆: 274
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 我正在說謊 於 2021-2-19 10:45 AM 發表

有電動滑板車,風火輪,15分鐘應該勉強OK,不過有警察捉
電動輪椅唔捉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 weisin 於 2021-2-20 11:43 PM 發表

無話行唔到,麥理浩徑都可以由西貢去屯門
呢度試過一日行晒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-2-21 02:07 PM 發表

你都唔明個到情況係點,加車係無用
問題係個到馬路已承受唔到咁多車流量
係非常塞
仲未計幾年後個到再住多幾萬人
起條單車徑仲好

林一鳴都救唔返

回覆 引用 TOP

雖然居屋折扣後感覺便宜,但若扣回將來補地價的差額,其實近年居屋賣得非常貴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-2-23 11:19 PM 發表

咁管理費咪三家人出哂?
都抵啦,享受超低密度咼,可能管理署人多過住客

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 PU1997 於 2021-2-23 11:25 PM 發表

會唔會三家人, 比哂全幢樓的管理費 ?
都超值,因為享受超低密度

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lala1225 於 2021-2-23 09:07 PM 發表

呢三枱客勁啦,可能入伙都係得幾家人
三大代理交人頭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 秋天幼小的師兄 於 2021-2-24 00:14 發表

6) 誰是安峯潛在買家:
華懋職員
林一鳴
林膠嗚係撚潛在買家
鳩吹點撚好自己又唔撚買 正一仆街來

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-2-23 23:19 發表

咁管理費咪三家人出哂?
仲有30個月先交樓,成900幾日
你方佢唔會之後加下優惠,賣出多幾十間咩

回覆 引用 TOP

【即時新盤消息】安峯三買家全選備用按揭 兩人選首2年免息免供
華懋觀塘安達臣道新盤、樓花期長約29個月的安峯,昨晚首輪發售沽出3伙,相關成交已上載至成交紀錄冊,顯示並無買家選用可享最高20%直減折扣的即供付款,3名買家均有選用備用按揭。
華懋是次為安峯1300萬元以上單位提供85%一按,1300萬元以下單位則提供90%一按。
據成交紀錄冊顯示,其中兩伙成交價分別874.23萬和1338.64萬元的單位買家,選用首兩年免息免供按揭貸款計劃,有關買家分別可借90%和85%一按,享16%折扣。
另一成交價1362.2萬元的單位買家,同樣有選用備用按揭貸款計劃(但沒採用首兩年免息免供),可向發屏商借85%一按,享19%折扣。

引用:
原帖由 阿簫 於 2021-2-24 05:27 發表

起條單車徑仲好
無位起啦,仲單車徑,全程斜點會有單車

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-2-18 10:28 PM 發表

《安峯》2021-02-23 成交3間
💛美1
2C15 377’ $8,326,000 @22,085
📕中1
2B16 631’ $13,453,900 @21,322
📘利1
2B6 631’ $12,749,000 @20,204
📗港0
📓其他0
==========================

關於華懋安達臣道新盤的十個問題
———————— ...
三大地產AA,每間認頭一單,實質成交係零。

呢啲咁嘅詐騙手段,政府、監管機構都當睇唔到,無法無天,權貴日日靠壓榨班農奴食飯。 香港咁亂,政府冇晒威信,原因就喺呢度。

香港咁亂宅真係

引用:
原帖由 萬家外圍的世界 於 2021-2-24 16:26 發表

三大地產AA,每間認頭一單,實質成交係零。

呢啲咁嘅詐騙手段,政府、監管機構都當睇唔到,無法無天,權貴日日靠壓榨班農奴食飯。 香港咁亂,政府冇晒威信,原因就喺呢度。

香港咁亂宅真係
 有三個成交好出奇?乜盤都會有人買
乜野叫認頭?30個月後撻訂?定上埋會?

既然你話成交係做假,點解認頭認得3間?認頭10間會唔會場面好睇啲
點解港置又唔認頭一間?

你幻想撚,自以為鳩吹係就係
真係搞笑

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]