• 瀏覽: 8,598
  • 回覆: 109
  • 追帖: 6
深廣買唔起推薦東莞珠海;東莞珠海買唔起 sell 中山惠州;依家連東莞珠海都 afford 唔到就介紹江門台山。情況同香港一樣,當炒到去天水圍時,表示購買力已經耗盡。

唔信可以訂閱各大 youtuber AA 頻道,x 博士已經主打重慶。而好多「熱銷」盤都推出限量貨源一口價益用家。

不過坦洲好似仲有個良心開發商,無比高傭 AA,所以即使外型靚仔,又平「市價」三成亦完全無 AA 推介。不過一期 已經賣得八八九九,通關大家可以自己上去了解下,二期發展緊。話哂十分鐘到拱北,可以考慮一下。

引用:
原帖由 Iamabystander 於 2021-2-18 08:29 AM 發表

深廣買唔起推薦東莞珠海;東莞珠海買唔起 sell 中山惠州;依家連東莞珠海都 afford 唔到就介紹江門台山。情況同香港一樣,當炒到去天水圍時,表示購買力已經耗盡。

唔信可以訂閱各大 youtuber AA 頻道,x 博士已經主打重慶。而好多「熱銷」盤都推出限量貨源一口價益用家。

不過坦洲好似仲有個良心開發商,無比高傭 AA,所以即使外型靚仔,又平「市價」三成亦完全無 AA 推介。不過一期  ...
C  兄,坦洲有興趣,可以分享下嘛

引用:
原帖由 danhealth 於 2021-2-18 01:30 PM 發表

C  兄,坦洲有興趣,可以分享下嘛
唔想俾人話賣廣告。該樓盤發展商將所有單位價錢放喺售樓處告示板,清晰透明,AA想俾回佣你都難,所以冇人幫佢拍片賣廣告做宣傳 😂

發展商當年落嚟香港參考貝沙灣起嘅樓盤,外型有八九成相似,你上網睇一睇好易搵到。

肇慶先至搞野,山卡啦到呢

江門如果蓬江江海新會都還可以,台山又係搞野

呃分高手🤧
廣州深圳十萬銀一平,D人買唔起轉戰珠海。珠海炒到四萬銀一平班人就轉戰中山惠州。依家中山惠州二三萬唔係貴,不過似乎購買力已經消耗得八八九九,新盤好多都滯銷,唯有推銷台山江門肇慶呢D鳥不拉屎嘅地方。呢啲地方畀你唔會住,放租租唔出,搏升值無二手,買嚟做乜? 大陸樓炒到呢一刻已經係水尾,忍下手海闊天空。

坦州可以睇睇佳X康城 , 我睇過有段影片做得唔錯給你連結 , 你可以自己參考下 , 不過我自己就幾睇好中山西區多點

https://youtu.be/Ts8AaJluaO8

引用:
原帖由 灣區之子 於 2021-2-18 06:35 PM 發表

坦州可以睇睇佳X康城 , 我睇過有段影片做得唔錯給你連結 , 你可以自己參考下 , 不過我自己就幾睇好中山西區多點

https://youtu.be/Ts8AaJluaO8
佳x康城係全坦洲最貴嘅盤 (已經近二萬), 好係應該嘅。 我講嗰個盤依家一萬蚊都有交易, 性價比高好多。

引用:
原帖由 Iamabystander 於 2021-2-18 06:51 PM 發表

佳x康城係全坦洲最貴嘅盤 (已經近二萬), 好係應該嘅。 我講嗰個盤依家一萬蚊都有交易, 性價比高好多。
所以我都話西區我會諗多點

引用:
原帖由 灣區之子 於 2021-2-18 06:55 PM 發表

所以我都話西區我會諗多點
我用拱北口岸做出發點, 坦洲比金灣近, 亦平過金灣 , 所以覺得性價比高啲。

引用:
原帖由 Iamabystander 於 2021-2-18 08:18 PM 發表

我用拱北口岸做出發點, 坦洲比金灣近, 亦平過金灣 , 所以覺得性價比高啲。
我話中山西區😂,不過每個人的想法都不一樣嘅

引用:
原帖由 灣區之子 於 2021-2-18 08:21 PM 發表

我話中山西區😂,不過每個人的想法都不一樣嘅
中山西區呢開拱北口岸更遠

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Iamabystander 於 2021-2-18 05:54 PM 發表

廣州深圳十萬銀一平,D人買唔起轉戰珠海。珠海炒到四萬銀一平班人就轉戰中山惠州。依家中山惠州二三萬唔係貴,不過似乎購買力已經消耗得八八九九,新盤好多都滯銷,唯有推銷台山江門肇慶呢D鳥不拉屎嘅地方。呢啲地方畀你唔會住,放租租唔出,搏升值無二手,買嚟做乜? 大陸樓炒到呢一刻已經係水尾,忍下手海闊天空。
廿年前深圳樟木頭大熱,現在如何?
沒工作機會,中港來回一次,車費用唔少。

引用:
原帖由 香江人 於 2021-2-18 09:23 PM 發表

廿年前深圳樟木頭大熱,現在如何?
沒工作機會,中港來回一次,車費用唔少。
個個星期返香港, 皮費好重。 退休長住就可以諗諗,  投資就咪制啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Iamabystander 於 2021-2-18 06:51 PM 發表

C 兄,坦洲仲有1萬蚊平?精裝修?真係想知係邊個盤,謝謝

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]