• 瀏覽: 9,377
  • 回覆: 144
  • 追帖: 4
元朗采葉庭好唔好住?
都睇左好耐元朗樓
想要靜要大 又較方便 似乎采葉庭係好選擇
有冇人係住果度?

如果10-13 座高層望馬路會路會嘈?

謝謝

熱賣及精選
你睇左未?附近乜都冇

引用:
原帖由 鬼僕2 於 2021-2-15 11:37 PM 發表

你睇左未?附近乜都冇
都睇過好幾次架喇
主要呢個筆直下 佢算靜算大 去西鐵站算近

引用:
原帖由 kokoc 於 2021-2-15 11:40 PM 發表

都睇過好幾次架喇
主要呢個筆直下 佢算靜算大 去西鐵站算近
去元朗站條路,夜晚十點後,你女人敢一個行,你贏

引用:
原帖由 鬼僕2 於 2021-2-15 11:41 PM 發表

去元朗站條路,夜晚十點後,你女人敢一個行,你贏
應該唔怕既
想知有冇人住緊嗰度?

我朋友住11座高層 
果邊其實唔算多車 
工業村就算有大型車應該都係9-7
唔影響睡眠

但樓上講既野你都要考慮下
夜晚會唔會行出去買野同返屋企

而我朋友係拖架車仔行去yoho mall fusion採購
夏天真係會行到滿頭汗 
(不過佢應該習慣左 以前住尚悅)

去南生圍近

引用:
原帖由 kokoc 於 2021-2-15 10:11 PM 發表

元朗采葉庭好唔好住?
都睇左好耐元朗樓
想要靜要大 又較方便 似乎采葉庭係好選擇
有冇人係住果度?

如果10-13 座高層望馬路會路會嘈?

謝謝
我都睇近元朗樓
如果你買 采葉  不如買  華翠豪圓 距離都差唔多  
但華翠 呎價平好多 700至 900萬 過千呎 仲有d有個車位好似好荀  
我睇左好耐 個位可以接受  千呎 車位住 Ok 但要退休先買呢d單位
但700至900萬可以住市區 所以我無買到 而家仲搵近其他 元朗地方

引用:
原帖由 紫幻玄冰 於 2021-2-16 12:24 AM 發表

我都睇近元朗樓
如果你買 采葉  不如買  華翠豪圓 距離都差唔多  
但華翠 呎價平好多 700至 900萬 過千呎 仲有d有個車位好似好荀  
我睇左好耐 個位可以接受  千呎 車位住 Ok 但要退休先買呢d單位
但700至900萬可以住市區 所以我無買到 而家仲搵近其他 元朗地方
邊度來 我好似未聽過.....

引用:
原帖由 kokoc 於 2021-2-16 12:25 AM 發表

邊度來 我好似未聽過.....

而家買超市嘢好多時online,有幾可拎野辛水辛汗,我有車都會online買, 出去街市買完餸咪搭611,唔洗行。自從有左foodpanda, deliveroo之後有得㨂唔洗一定要樓下買。朝早返工有綠van去地鐵站巴士,有架968A, 268A朝早喺樓下。如果你要樓下嘈多野食多野買,一步到地鐵站,又經常晚歸,采葉庭不適合你啊。

附近乜都冇喎
住新西 一定要就腳
🈶️$就 yoho vicity
冇就嘉湖世宙
再冇就屯門新墟 兆康苑 朗屏富來恆運 元朗好順x

如果自己有車,系幾好住的,靜,大,缺點系有時會有d bbq 味

引用:
原帖由 timoneyu3988 於 2021-2-16 07:13 AM 發表

附近乜都冇喎
住新西 一定要就腳
🈶️$就 yoho vicity
冇就嘉湖世宙
再冇就屯門新墟 兆康苑 朗屏富來恆運 元朗好順x
我諗住佢行出去yoho/ 西鐵站都係5-8 分鐘
日日多數都係搭西鐵返工放工
我諗唔多時候成日要落街買野卦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]