• 瀏覽: 3,651
  • 回覆: 7
  • 追帖: 1
現價計 值唔值買入?

1年計
夏普率有2.469、Beta 1.950
睇落唔差

熱賣及精選
high return, high risk.

引用:
原帖由 c0179614 於 2021-2-13 01:57 AM 發表

high return, high risk.
Yes, 但而家都係睇人賺錢算喇 🤣
唔夠膽入 個市升左咁多

引用:
原帖由 kachun1996 於 2021-2-13 02:18 AM 發表

Yes, 但而家都係睇人賺錢算喇 🤣
唔夠膽入 個市升左咁多
我有買, 我分批小注買入, 越升越買.

呢期美國科技股基金, 安聯人工智能股基金, 中小企美股基金, 美盛銳思美國小型資本機會基金升得都勁過法巴能源轉型基金.

引用:
原帖由 馬必中 於 2021-2-15 10:52 AM 發表

呢期美國科技股基金, 安聯人工智能股基金, 中小企美股基金, 美盛銳思美國小型資本機會基金升得都勁過法巴能源轉型基金.
提子 🍇 👏🏻 賺左幾多?
不過師兄 點睇最近長債係咁升 會唔會就快有調整?

引用:
原帖由 馬必中 於 2021-2-15 10:52 AM 發表

你買果隻科技基金係咪BlackRock?

引用:
原帖由 kachun1996 於 2021-2-21 02:23 AM 發表

提子 🍇 👏🏻 賺左幾多?
不過師兄 點睇最近長債係咁升 會唔會就快有調整?
科技股係賺錢主力. 平均每個月賺5%.

分析家話長債收益升, 係因為資金逃離債巿, 資金多數會流入股巿, 下週納指會升3%咁話.

佢話下下週可能會跌返.

引用:
原帖由 kachun1996 於 2021-2-21 02:23 AM 發表

你買果隻科技基金係咪BlackRock?
重倉買咗貝萊德, 摩根, 富蘭克林, 駿利, 輕倉富達.

聯博升得最勁, 呢隻我12月賣晒之後無再買.

法巴能源可能已經水尾, 依家一於集中買科技, 人工智能, 美國小型資本呢三隻. 另外台灣, 印度都可以買多少玩吓.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]