• 瀏覽: 29,523
  • 回覆: 224
  • 追帖: 7
人大了 靈感也再沒了
來放鬆 煩惱盡量忘掉
捱下去 才發現樂園上
片刻 看懂了

由快手 就開始玩爛了
到諾輝 贏了就極 炫耀
疑惑病態中 才發現極冇錢
學會 珍惜了

人人柯煙人人B9
時而推左原來走右
年年適應年年老去
而智慧是 沉著面對
年年跨過 在一日 驀然回首
然後才覺得 已大1歲

熱賣及精選
廿9幾年股海,由後生1手1手抽起,到b7, 8,9,愈賺愈多,我們都是這樣大的,只是很多年青的,以為大6多人分身一手,妒忌大6佬易中一手,眼紅一手賺成2萬,唔中以為蝕撚阻2萬,當年ipo賺幾百都開心,今年賺幾十個都係開心,心態是最緊要,唔好人比人,the game must go on💪題外話,無班大6佬,ipo會重會賺幾百ge時段,大家真係想?我敢講,起身肛交所班膠層一定唔想🤣

引用:
原帖由 waiwaiwai3 於 2021-2-7 12:55 PM 發表

廿9幾年股海,由後生1手1手抽起,到b7, 8,9,愈賺愈多,我們都是這樣大的,只是很多年青的,以為大6多人分身一手,妒忌大6佬易中一手,眼紅一手賺成2萬,唔中以為蝕撚阻2萬,當年ipo賺幾百都開心,今年賺幾十個都係開心,心態是最緊要,唔好人比人,the game must go on💪題外話,無班大6佬,ipo會重會賺幾百ge時段,大家真係想?我敢講,起身肛交所班膠層一定唔想🤣
今次大時代我都好滿足了,多人玩,熱,其實係好事,每件事情,就等市場去調節,中不中,由天決定

滾滾長江東逝水,浪花淘盡英雄。

是非成敗轉頭空。
青山依舊在,幾度夕陽紅。
白髮漁樵江渚上,慣看秋月春風。
一壺濁酒喜相逢。
古今多少事,都付笑談中。

引用:
原帖由 cpwong1969 於 2021-2-7 01:00 PM 發表

今次大時代我都好滿足了,多人玩,熱,其實係好事,每件事情,就等市場去調節,中不中,由天決定
同意 及 正確
6606 兩個B2
中就中 唔中就算....

我工行抽1中1,記得當時填表開票,中左真係收一張張股票。
好彩股海中未死得。
上年中ipo熱,就回歸最初。。。
好在十五年過後儲到小小$,咁先有得玩。
如果連2球都要抽既。
我都一樣玩,哈。
不過隻野一定熱到出水。4月字節。。。

引用:
原帖由 dkspangdks 於 2021-2-7 01:09 PM 發表

我工行抽1中1,記得當時填表開票,中左真係收一張張股票。
好彩股海中未死得。
上年中ipo熱,就回歸最初。。。
好在十五年過後儲到小小$,咁先有得玩。
如果連2球都要抽既。
我都一樣玩,哈。
不過隻野一定熱到出水。4月字節。。。
係呀,中人壽都係一張股票,工行更加係啦

最近真係好熱 連平時冇買股票的同事都買

引用:
原帖由 Avone 於 2021-2-7 01:04 PM 發表

滾滾長江東逝水,浪花淘盡英雄。

是非成敗轉頭空。
青山依舊在,幾度夕陽紅。
白髮漁樵江渚上,慣看秋月春風。
一壺濁酒喜相逢。
古今多少事,都付笑談中。
多謝你A師兄,你都係一個大好人,有善心,從來跌吉冇人叫我帶多件寒衣,哈哈😄

出海見到呢隻遊艇好靚

引用:
原帖由 cpwong1969 於 2021-2-7 01:14 PM 發表

係呀,中人壽都係一張股票,工行更加係啦
出黎做左野幾年,得個時得十幾廿萬,隻隻都抽,真係賺一千幾百咋。
之後熱既記得中交建,中鐵,呢d。賺幾千。

真心多謝阻國十幾年起得咁快,先有咁多企業來香上市,有堅好,又有秋水。
我理西佢咩。
賺到$就掂。

引用:
原帖由 Megathomthom 於 2021-2-7 01:19 PM 發表

最近真係好熱 連平時冇買股票的同事都買
零息年代,不賭就死硬

不如提高b組門檻,1千萬起標

引用:
原帖由 dkspangdks 於 2021-2-7 01:21 PM 發表

出黎做左野幾年,得個時得十幾廿萬,隻隻都抽,真係賺一千幾百咋。
之後熱既記得中交建,中鐵,呢d。賺幾千。

真心多謝阻國十幾年起得咁快,先有咁多企業來香上市,有堅好,又有秋水。
我理西佢咩。
賺到$就掂。
1800得番三個幾

國企年代有中國兩個字就爆賺

我又講故,當年係 tom dot com 網站申請會員,傻傻下填真實個人資料,收到ipo 藍表一張分一手大賺,同事做會員姓名填「長江一號」,冇得分,喊成日

引用:
原帖由 cpwong1969 於 2021-2-7 12:48 PM 發表

人大了 靈感也再沒了
來放鬆  煩惱盡量忘掉
捱下去  才發現跌吉上
人山人海了

由快手  就開始玩爛了
到諾輝  贏了就極 炫耀
疑惑病態中 才發現極冇錢
學會  珍惜了

人人柯煙人人B9
時而推左原來走右
年年適應年年老去
誰勝與敗  都居於心裡